PROTOKOL

Ünlü oyuncu ve sunucu Açelya Akkoyun tarafından sunumu yapılan Elmas Otel’de ki etkinliğe, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AKP Milletvekili Şaban Dişli, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Prof. Dr. Kemal Sayar, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ve öğretmenler katıldı.

ÇEVRE BİLİNCİ

Programın açılış konuşmasını yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye olarak Kaçak İnşaat yıkımları için, Temizlik işleri için, tahrip edilen yolların bakımı ile Park ve Bahçelerin bakım ve onarımları için 2012 yılında 2 milyon 324 bin 913 TL’nin tasarruf edilebileceğini bunun da eğitimden geçtiğini söyledi. Kendisinin küçük bir öğrenci iken öğretmeninin söylediği bir sözü hala hatırladığını anlatan Başkan Dişli, proje ile küçük yaşta çocuklara kentlilik ve çevre bilincinin aşılanacağını bunda da en önemli unsurun öğretmenler olduğunu söyledi.

GELECEĞE DÖNÜK

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ise gerek Adapazarı Belediyesi’nin gerekse Sakarya Büyükşehir Belediyesinin her sıkıştıklarında kendilerine yardımı esirgemediklerini anlatarak bu önemli projede üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Kemal Sayar ise Modern Dünya, Şehirleşme ve ruh sağlığı üzerine katılımcılara bir sunum yaptı. Prof. Dr. Kemal Sayar, insan psikolojisinin şehirleşme ile gün geçtikçe yıprandığının altını çizerek, Adapazarı Belediyesi’nin geleceğe dönük bir yatırımı olan projenin memnuniyet verici olduğunu ve bunun meyvelerini bir sonraki nesilde toplanacağını kaydetti.

4 FARKLI KİTAP

Projenin mimarlarından biri olan Melike Gündüz ise projeyi tanıttı. Güzel Ada projesinde 4 farklı kitap hazırlandığını anlatan Gündüz, bu kitapların yeni eğitim müfredatına uygun olarak hazırlandığını söyledi. Ada Kedi ve Çetesi, Yeşil Ada Sakinleri, Ada’da dostluk ve Ada Kedi ile Okul Öncesi isimli 4 kitap Adapazarı ilçesinde eğitim gören öğrencilere dağıtılacak. Projede öğretmenler de öğrencilere kentlilik ve çevre bilincini aşılayacak.

Editör: TE Bilişim