Oturma grupları ve nostaljik şemsiyeler sert yeşil zeminde yer alacak. Hemşerilerimizin hoş vakit geçirebileceği güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz’ dedi.

PLAN AYRINTILARI

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin çalışmaları hakkında görüşlerini paylaştı. Nazım İmar Planı hakkında da düşüncelerini aktaran Ökden, ‘Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlar incelendiğinde itirazların büyük bir bölümünün yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığı ortaya çıktı. Bunun önüne geçmeliyiz. Planların ayrıntılarını tüm vatandaşlarımız görmelidir. Ayrıca planların korunması ve delinmemesi gereklidir’ diye konuştu.

KESELERİ DOLDURMAK

Başkan Toçoğlu, ‘Siyasette bizim tarzımız vardır. Biz her zaman hizmet için bu görevlerdeyiz, diyoruz. Keseleri doldurmaya gelmedik, milletimize hayırlı hizmetler sunabilmek için geldik, diyoruz. Biz muhalefetin eleştirilerine de zaman zaman tabiî ki cevap vereceğiz’ dedi.

İLGİSİZ DEĞİLİZ

Sokak köpekleri ile ilgili gelen sorulara cevap veren Başkan Toçoğlu, ‘Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli ile ortak bir çalışma yapıyoruz. İlgisiz değiliz. Kısa sürede bu çalışmamızı da hayata geçireceğiz’ derken Metin Ökden’in imar planlarına yapılan itirazların yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığı açıklaması ile ilgili ise, ‘Yaşayan bir şehirde plan yapıyoruz. Herkesi memnun etmek tabiî ki söz konusu değil. Plan yapmanın önemini her ortamda dile getirdik. Zaten yapılan itirazların çoğunun yanlış ve abartılı olduğu ortaya çıktı. İlçelerimizi ilgilendiren planlar ilçelerde de askıya çıkacaktır’ diye konuştu.

LEVENT BÜLBÜL’E

MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ün Büyükşehir Yasası ile ilgili açıklamalarına da yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘18. madde uygulaması tarım alanlarında yapılmaz. Planlı alanlarda 18. madde uygulanır. Tarım alanlarını imara açmıyoruz. Keşke Metin Ökden Bey’e sorsa ve doğru bilgiyi kendisinden alsa’ ifadelerini kullandı.

MAHKEME SÜRECİ

Şemsiyeli Park çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, ‘Şemsiyeli Park çalışmasında yıktığımız binalara anıtlar kurulundan itiraz geldi. Bir mahkeme süreci var. Kısa sürede bu çalışmayı hayata geçireceğiz. Şemsiyeli Park çalışmamız kapsamında vatandaşlarımızın piyasa fiyatlarından daha ucuza çay içebilecekleri bir çay evi kuracağız. Oturma grupları ve nostaljik şemsiyeler sert yeşil zeminde yer alacak. Hemşerilerimizin hoş vakit geçirebilecekleri güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz’ dedi. 

Editör: TE Bilişim