8 YIL 4 AY

Hendek TEM otoyolu geçişinde 2 yıl önce karıştığı kazada, biri bebek 4 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanan gurbetçi Sezai Oral, ilk duruşmada yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye oldu. 200 bin liralık nakti kefaleti, banka teminat mektubuna çevrilerek yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Oral, gıyabında 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY

14 Ağustos 2011'de meydana gelen kazada, Fransa'da işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Sezai Oral, yabancı plakalı cip ile iftar sonrası Hendek'ten Sapanca'daki evlerine gitmekte olan 36 yaşındaki Tevfik Çakıroğlu'nun kullandığı 54 SA 209 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Tevfik Çakıroğlu'nun eşi Reyhan Çakıroğlu, 6 aylık oğlu Harun Mert Çakıroğlu, teyzesi Melike Erarslan olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan otomobil sürücüsünün annesi Melek Çakıroğlu da iki ay sonra tedavi için kaldırıldığı Derince Devlet Hastanesi'nde öldü.

YASAK

Kaza sonrasında Fransa'da çalışan cip sürücüsü Sezai Oral, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Sakarya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan gurbetçi Oral, kazadan 7 ay sonra davanın ilk duruşmasında, yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BANKA TEMİNATINA ÇEVRİLDİ

İkinci duruşmada Sezai Oral'ın yurt dışına çıkış yasağı 200 bin TL nakdi teminat yatırma koşuluyla kaldırıldı. Diğer iki duruşmada Oral'ın avukatı dilekçeyle mahkemeye başvurarak, nakdi teminatın banka teminat mektubuna çevrilmesini istedi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti. Bankaya teminat gösteren Sezai Oral'ın yurt dışı yasağı geçen Kasım ayında dördüncü duruşmada kaldırıldı. Oral'ın da bir ay sonra Fransa'ya gittiği belirtildi.

CEZA AZ

Önceki gün yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti sanık Sezai Oral'ı gıyabında, birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 8 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Son duruşmada hazır bulunan ve kazada annesi, eşi, oğlu ve teyzesini kaybeden  Tevfik Çakıroğlu ise sanığa verilen bu cezayı az bularak, "4 kişinin ölümüne neden olan biri için verilen ceza az olduğu gibi bu kişi de yurt dışına gitti. Döneceğini de düşünmüyorum" diyerek daha önce yurt dışı yasağının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim