Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesinde katılımcılara yapılan arsa tahsisleri ile 2001 yılında başlayan yatırımlar, 2003 yılında Çamsan Entegre Ağaç Sanayi A.Ş. üretime geçmesiyle devam etti. Bölgenin 2012 yılında revize edilen İmar Planları sonrasında bölgede 93 adet sanayi parseli oluşturulmuş bu parsellerden 92 tanesi 80 sanayiciye tahsis edildi.

PARSEL DURUMU
1997 yılında arsa tahsisleri ile başlayan maraton, özellikle 2008 yılından itibaren yatırımların hızlanması ile bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağladı.  Bu gün itibarı ile bölgede 30 sanayi parselinde üretim, 24 sanayi parselinde deneme üretimi devam etmekte olup bu parsellerde üretim yapan firmalarda yaklaşık 5.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır.

ŞARTLAR
Bölgede yeterli sayıda sanayi parselinin üretime geçmesi ile Genel Kurul şartları oluştuğundan, Vali Mustafa Büyük, başkanlığında toplanan Müteşebbis Heyet son toplantısında oy birliği ile yönetim’in sanayiciye devredilmesi ile ilgili kararını aldı.

MEMNUNİYET
Vali Mustafa Büyük, ilimizin en büyük sanayi bölgesi olan Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesinin genel kurul şartları oluşturarak sanayicilere devrinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini dile getirdi.
 

Editör: TE Bilişim