ÖNCE SERBEST KALDILAR

Sakarya’da hasarlı binalara sağlam raporu verilmesi ve yeni yapılan binalarda düşük kaliteli beton numunelerine uygun raporu verilmesiyle savcılık tarafından başlatılan polis tarafından yürütülen ‘Beton Operasyonu’ kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 25 şüpheliden 24′ü tutuklandı.

TUTUKLAMA KARARI

Sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakılan 25 şüpheli hakkında, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı bir üst mahkemeye itirazda bulunmuş ve kararı inceleyen üst mahkeme 25 sanık hakkında yeniden yakalama kararı çıkartmıştı. Sanıklar üst mahkeme tarafından yapılan sorguları sonra sonrasında tutuklama kararı çıkartmış bu defada sanık avukatlar karara itiraz etmişti.

HANGİ İSİMLER

Ali Ç, Ali V, Ali C, Cemal K, Enver T, Gizem A, Hakan A, Halit Ö, İbrahim G, İlhan K, Kamil K, Levent H, Mehmet H, Mansur Ç, Mustafa T, Müberra N. B, Müzeyyen S, Nedim İ, Serdar S, Serdar A, Talip B, Tarih T, Turan Y ve Ümit B. Dün Ferizli L Tipi Cezaevi’ne konuldu.

İKİNCİ DALGA MI?

Bu arada, operasyonla ilgili ikinci bir dalganın da varlığı iddia edildi. Henüz doğrulanmayan bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü’nün 50’nin üzerindeki ismi konuyla ilgili olarak davet ettiği ve tek tek ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim