Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman arazileri içinde kalan yayla evleri üzerinde başlatılan çalışma tüm hızıyla devam ediyor.Toplam 397 yaylada çalışma yürüten Bakanlık, 2011 yılından sonra yapılan yayla evlerinin hepsini yıkacak. 2011 yılından önceki evleri ise sahiplerini tespit ederek kiraya verecek. Bu yayla evlerini kiraya almak istemeyen kullanıcılar dışında kimseye verilmeyecek ve yayla evleri yıkılarak ormanlaştırılacak. İlk çalışmalarda riskli tespit edilen evlere ise Bakanlık iki yıl süre verecek ve bu süre zarfında tamiri yapılmayan evler de yıkılacak.

KANUN KAPSAMINDA
Sakarya’da 22 yaylada da tespit çalışmaları sürüyor. Soğucak,Dikmen,Aksu Beşoluk, Hamzapınar, Belengerme, Katırözü, Kirpiyan,Keremali, Sultanpınar, Sulucaova, Yanık, Yörükyarı,Çiçekli, Akar, Haydarlar, Davlumbaz, Karagöl, Acella, İnönü,Kırca, Çiğdem ve Güzlek yaylalarında Orman İşletme Şeflikleri, Belediyeler ve bilirkişilerden oluşan heyetler kullanıcı tespitlerini yapıyor. Yaylalarda bulunan evlerinin kimin adına ise onun adına tespitleri tamamlanıyor.

Hendek Aksu Beşoluk yaylasında tespit çalışmalarını yapan ekipler, 188 adet yayla evi, cami, çadırvan, çeşme,su deposu  olmak üzere ortak kulanım alanları yayla evleri ise aile reisleri kim ise onun adına tespitini yaptı.  Kadin Kazın/Hendek

Editör: TE Bilişim