Türkiye’nin 2023 hedefinin yanı sıra Sakarya Üniversitesi’nin de birtakım hedefleri olduğunu ve bu konuda hummalı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2023 hedefine adım adım yaklaştıklarını söyledi

 

AKADEMİSYENLER

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Başkanlığında Lisans Programı Yöneticileri ile toplantı düzenlendi. SAÜ  2013-2014 Eğitim Öğretim yılı sekiz yarıyıllık ders planlarını, birim ve bölümlerin ders içeriklerinde yapabileceği değişikliklerin esaslarını belirtmek üzere Lisans Programı Yöneticileri ile toplantı düzenlendi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Başkanlığında düzenlenen toplantı, Enstitü Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Yüksekokul Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Lisans programlarındaki tüm Bölüm Başkanları katılımı ile yapıldı.

ETKİLEŞİM VE İLETİŞİM

Türkiye’nin 2023 hedefinin yanı sıra Sakarya Üniversitesi’nin de birtakım hedefleri olduğunu ve bu konuda hummalı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Rektör Elmas, “En büyük hedefimiz tüm dünya üniversitelerinden ders içerikleri konusunda akredite alabilmek. Yurtdışına giden öğrencimiz geri geldiğinde dersini saymama gibi bir sorun oluşmaması için birçok üniversiteyle etkileşim ve iletişim içerisindeyiz. Kendi içerimizde yaptığımız çalışmalar neticesinde artık yurtdışında aldığı derslerin içerikleri tam olarak aynı olmasa bile öğrencimizi o dersi almış kabul edeceğiz” dedi.

YURTDIŞI İMKANI

“Öğrenci değişim programlarıyla yurtdışına gitmek isteyen birçok öğrenci sırf bu ders sayılmama riskini göze almamak için gitmekten vazgeçiyor. Artık öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla istedikleri ülkelerde eğitim alma imkânına sahip olacaklar” diye konuştu.

2013-2014 Akademik takvimini de açıklayan Rektör Prof. Dr. Elmas, “Yeni eğitim öğretim yılında güz yarıyılı 23 Eylül 2013 tarihinde başlayarak 5 Ocak 2014 tarihinde sona erecek. Bahar Yarıyılı ise 24 Şubat 2014 tarihinde başlayacak ve 31 Mayıs 2014 tarihinde bitecek” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim