Kredi çeken ve kart aidatı kesilen kart sahiplerine yardım etmek amacıyla danışmanlık şirketi kurarak 2 bin 483 kişiyi 273 bin lira dolandırdıkları öne sürülen 28 kişi gözaltına alındı.

 

Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Adapazarı şehir merkezinde bulunan bir firmanın internet sitesi üzerinden, daha önceden kredi çeken ve kart aidatı kesilen şahıslara ulaştıkları, kendilerini avukat veya avukat asistanı olarak tanıtıp mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını söyleyerek dolandırdıkları iddia edildi.

 

28 KİŞİ GÖZALTINDA

Kredi mağduru olan kişilerin danışmanlık firmasından gelen teklifi kabul etmeleri üzerine kargo yoluyla gerekli belgeler ve hakem heyetine başvurmaları içinde 110 TL para aldıkları belirlendi. Bu yöntemde Sakarya ve çevre illerden 2 bin 483 kişiden yaklaşık 273 bin 238 lira para aldıkları belirlenen firma hakkında gelen ihbar üzerine polis baskın yaptı. Adapazarı şehir merkezinde bulunan işyerine yapılan amada işyeri sahibi olan M.C. ile işyeri sorumlusu olarak çalışan C.E.E. ve olayla ilgili olan A.Ş. ve E.S. ile birlikte isimleri açıklanmayan 24 kişi olmak üzere 28 kişi gözetim altına alındı.

 

3 AVUKATTA ŞİKAYETÇİ

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde nitelikli dolandırıcılık suçlarından işlem yapılan şüphelilerden 24'ü emniyetteki sorgulamaları sonrasında serbest bırakılırken şüpheli E.S. Cumhuriyet Savcılığı tarafından, M.C., C.E.E. ve A.Ş. isimli şahıslar da çıkarıldıkları nöbetçi mahkemeden adli kontrol cezası ile serbest bırakıldı. Öte yandan dolandırıcılık sırasında isimleri kullanılan 3 avukatta, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Editör: TE Bilişim