Akyazı Spor Salonunda düzenlenen Kura Çekimi Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akyazı Noteri huzurunda yapılan çekilişle 45 adet 3 + 1 daire, 145 adet 2 + 1 daire, toplamda 190 daire sahiplerini buldu.Kura çekimi öncesi açılış konuşmasını Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı yaptı. Yazıcı konuşmasında; “Yüklenici firma ile yapılan görüşmelerde yılsonunda konutların tamamlanıp TOKİ’ye teslim edilmesi öngörülüyordu. Şuanda konutların iç kısımları tamamlandı. Sadece bahçe düzenlemeleri kaldı. Onlarda havaların güzel gitmesi halinde 15 gün içinde tamamlanıp, konutların TOKİ’ye teslimi sağlanacak.” dedi.
SOSYAL PROJE
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Belediyelerimiz şehrimizin, çevremizin fiziki durumlarıyla ilgili çalışma yaparken, aynı zamanda da vatandaşlarımız adına sosyal projeler üretmeye devam ediyorlar. Dolayısıyla bu proje, Akyazı Belediyemizin Akyazılı vatandaşlarımıza kazandırdığı sosyal bir projedir. Konut sahiplerine şimdiden, içinde oturacakları konutların ailece, çoluk çocuk mutlu mesut yaşayacakları bir yuva olması temennisiyle, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İLK KURA TOÇOĞLU’NDAN
İlk kura çekimini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu gerçekleştirdi. Kurada Zeki Toçoğlu tarafından ilk çekilen isim olan hak sahibi Ekrem Ekim, “inşallah zemin kat çekmediniz sayın başkanım” demesi, salonda gülüşmelere neden oldu. Zeki Toçoğlu, 3. Kattan bir daire çekince, “Bir kahve içmeye davet edersin artık” diyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
SEMBOLİK ANAHTAR
Kura çekiminden sonra Belediye başkanı Yaşar Yazıcı, hak sahiplerine dairelerinin hayırlı olmasını dileyerek; “Bugün burada sahiplerini belirlediğimiz dairelerin anahtar teslimini Sayın Başbakanımızın yapma ihtimali var. Programı dahilinde Akyazı’ya gelip, sembolik olarak daire sahiplerine anahtarlarını teslim edecek. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen günlerde bu program netleşecek ve sayın başbakanımız programı uygun olursa eğer Akyazı’ya gelecek” dedi. Protokol üyelerinin kura çekiminden sonra noter huzurunda daire sahipleri belirlendi. (Alaattin Onur)

Editör: TE Bilişim