EKİLİ ALANLAR İÇİN

Davayı açan İsmet Y.'nin varislerinin yatırması gereken bilirkişi ücretini de yatıran köy halkı buna rağmen her duruşma sonrasında verilen bilirkişi incelemesi için köylerinin girişinde mahkeme heyetini umutsuzca bekliyor. Ekili alanları için Kaynarca Tapu Kadastro Mahkemesi'nde haklarında dava açılan Arifiağa Köyü Muhtarı Bekir Poyraz (46) köylerine gelen habercilere 1999 yılında açılan davanın 68'nci celsesinin de görüldüğünü söyledi.
 

PARASINI YATIRDIK
Son celsede de mahkemenin dava konusu olan köylerinde bilirkişi incelemesi için karar verdiğini belirten Poyraz,  "Köyümüz 45-50 yıllık bir köy. Babalarımız Karadeniz'den göç edip yerleşmişler. 1999 yılında tapu kadastro çalışması sırasında İsmet Yetkin adlı kişi kadastroya itiraz edince dava açıldı. O tarihten beri de 68'nci celse oldu davada bir adım ileri gidilmedi. Mahkeme bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Ancak dava açan kişinin yakınları bilirkişi ücretini yatırmayınca bilirkişi gelmedi. Bizde bunun üzerine 2 yıl önce bir an önce dava bitsin diyerek aramızda para toplayın bin 500 lira bilirkişi ücretini yatırdık. Ancak yine de bilirkişi gelmedi" dedi.
 

GELEN, GİDEN YOK
Her duruşma sonrasında kendilerine bilirkişi incelemesi için gün verildiğini anlatan Muhtar Poyraz, "Bizde köy halkı olarak köy girişinde bilirkişiyi karşılamak için bekliyoruz. Ancak gelen giden yok" diye konuştu. Son celsede bilirkişinin geleceğinden umut ederek davul zurna da getiren köy halkı öğlen saatlerine kadar beklemelerine rağmen bekledikleri bilirkişi gelmeyince hayal kırıklığıyla evlerinin yolunu tuttu.

Editör: TE Bilişim