Umudunuzu kaybetmeyin sarılın onlara .Umutlarınız yarınlarınız çünkü. Dün,bugün, geçmez dediğimiz her gün geçip gitmedi mi?  Yeter ki, bugün ve yarın hayata sarılmak için nedenleriniz olsun. 
 Her daim yeşerteceğiniz bir umudunuz olsun mesela, hatta bir tane daha olsun ve bir tane daha . Çok mu karamsarsınız bu günlerde geçip gitmez gibi mi  duruyor , nacizane oturun hayal kurun bugün en güzelinden. Bir gün gerçek olacağına inanarak hayal edin ve bekleyin . Dertlerinizle, sıkıntı ve kederlerinizle şimdilerde sınandığınızı düşünün ve kötü günlerin,  iyi günlere giden yolda karşınıza çıkmış olduğu ve geçip gideceğine dair inancınızı hiç kaybetmeyin. Yolun sonunda mutlak güzellikler var, lütfen buna inanın, inanarak yaşayın. 
 Bugün bir saksıda ki bitkinin çiçek açması olsun umudunuz en kolayından . Yarın sevindirdiğiniz saçını okşadığınız bir çocuğun yarınları  olsun umudunuz. Evde ki hayvan dostunuz  umut olsun size. Pencereyi açtığınızda içeriyi dolduran havaya dair umutlar besleyin mesela. Bugün kar ,yarın yağmur derken güneşli güzel günlerin geleceği , ılık meltemlerin eseceği  günlere dair umutlar besleyin . Ne yapın edin , bir gün  her şeyin çok güzel olacağına dair umudunuzu asla kaybetmeyin. Sarılın onlara umutlarınız yarınlarınız  ve hayalleriniz gelecekteki gerçeğiniz çünkü. 
Bugün, motive olduğunuz duygularınıza sarılın sahip çıkın, onlarla yaşarsınız. Korku ve kaygılarınızdan uzaklaşın keza onlarla da sınanırsınız bu net. Bunu, geçmişte en büyük kaygılarını, büyük çok büyük kederlerle yaşayan biri olarak yazıyorum. Bugün  en kolayından en zoruna çokça umut besliyor,  en küçüğünden en büyüğüne çokça hayal kuruyorum ve yürüdüğüm yol hiç yormuyor yıldırmıyor beni.  
 Neredeyse bu dünyanın bizi bir daha dışarıda görmek istemediği hissine kapıldığımız şu günlerde bile  umutsuz değilim, düşündüm ve düşünüyorum  tüm canlılar  evren de  bu sistemi korumak koşuluyla  yaşıyorlar olması gerektiği gibi… 
 Sadece biz, biz insan denen canlılar tam tersi hareket ediyoruz.  Her defasında bu  gerçeklikle yüzleşiyorum hiç istemeden. Her şeye, yaşanan onca şeye rağmen , hiç ders almadan düşünmeden hareket eden, biz demeyi unutup benliği ve bencilliği ile savrulan ve neticesinde  kendi sonuna çalışan bu çok değerli varlıklardan  biri olmak utandırıyor beni… Tam da bu noktada bir bitki ,bir hayvan, bir nesne olmayı  çok daha kıymetli buluyorum.
 Buna rağmen umut ediyorum insanlar düzelecek. Riya ,gösteriş, hıyanet ,arsızlık ,yolsuzluk, dünyevi hırslar körelecek. Güzel günler gelecek, saygı, sevgi ,minnet, sefkat, tevazu, kardeşlik, dostluk ,iyi niyet, sadelik gibi kavramlar insanlıkla yeniden buluşacak biliyorum. ‘’Ne olurdu yani bir senede insanlık moda olsa’’ diyen şairimizin dileği gerçek olacak biliyorum ve inanıyorum ki bir gün yeniden insanlık moda olacak ve biz güzel günler göreceğiz…

Güzel Günler Göreceğiz

Güzel günler göreceğiz çocuklar
Güneşli günler göreceğiz.
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar
Işıklı maviliklere süreceğiz…

Açtık mıydı hele bir son vitesi,
adedi devir, motorun sesi.
Uuuuuuuy! Çocuklar kim bilir
ne harikûlâdedir
160 kilometre giderken öpüşmesi….

NAZIM HİKMET