Sakarya 3.Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hendek Ticaret Merkezi Kapalı pazaryerinde yapıldı!

Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde yapılan fuarda 110 firma 180 markayla stant açtı! 100 bine yakın ziyaretçi fuarı ziyaret etti!

Hendekli firmalar fuara ilgi göstermediler!

Fuar alanını gezerken Hendek tarım sektörünün kuvvetli firması İçözler’in fuarda stant açmaması çok dikkat çekti!

Firma sahibi Lokman İçöz, Hendek Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi!

Lokman İÇÖZ, Tarım Komisyonlarında görev yapan bir siyasetçi!

Hendek şehri için çok önemli olan Tarım ve Hayvancılık Fuarında, Lokman İçöz’e ait firmanın olmamasına fuarı gezen çiftçiler tepki gösterdi!

Sayın İçöz! Fuarın Hendek’te devam etmesi için, siz siyasetçilerin desteğine ihtiyaç var! Hendek şehri için önem arz eden fuarda ilk önce sizin firmanız stant açmalıydı. Siz fuarı sahiplenmezseniz, başkaları ne kadar sahiplenir?

Fuar organizasyonların katılımcı firmalar için bu kadar önem arz eden bir çalışma haline geldiği bir zamanda, Hendekli firmaların fuara katılmaması, Hendek Tarım ve Hayvancılığının gelişimini yavaşlatır!

Tarım ve Hayvancılık fuarlarında firmalar, sektördeki rakiplerinin birçoğuyla aynı alanda hatta yan yana ya da karşı karşıya stantlar kurarak, onları yakından gözlemleme fırsatı bulurlar. Bu sayede de rakiplerin ulaştıkları teknolojik seviyeyi görme fırsatı yakalayarak, kendilerini teknolojik olarak yenilerler. Fuarlarda firmalar arasındaki bilgi alışverişi, bölge tarımının gelişimi için teknolojik olarak katkı sağladığı, ürün kalitesi ve rekolteye etki ettiği aşikârdır. İşte bu yüzden Hendek’teki fuar, Hendekli firmalar için büyük bir şanstı!

Fuar sayesinde Hendek şehri için etkili tanıtım yapma şansı doğdu!

Fuar sayesinde, Hendek ekonomisine katkı sağlayacak, iş bağlantıları kurma şansı doğdu!

Fuar sayesinde tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik yenilikleri görme şansı doğdu!

Ne yazık ki Hendekli firmalar fuara katılmayarak, fuar şansını kullanamadılar!

Fuar organizasyonları sadece organizatör firmalar ya da katılımcı firmalar açısından değil düzenledikleri şehir, bölge için olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

Düzenlendikleri ilk dönemlerden beri fuar organizasyonları, yöre halkının sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılarda bulunmuştur.

Hendek’te 3.kez düzenlenen fuar, Hendek halkının sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamaya başladı!

Fuarcılık, ticari bir faaliyet olmakla birlikte aynı zamanda bir turizm hareketidir. Fuarcılık, fuara konu olan alanda gerçekleşen ticaretin yanı sıra, fuarın organize edildiği bölgede, ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden alışverişe ve ulaştırma sektörlerine katma değer yaratarak bölge ve şehir ekonomisine ve dolayısı ile turizme ciddi katkılar sağlamaktadır.

Fuar, dört gün boyunca Hendek şehrine ciddi anlamda canlılık kazandırdı. Fuar boyunca Hendek dışından gelen ziyaretçiler sayesinde kısa sürelide olsa ticari hareketlilik yaşandı ve ekonomiye ciddi katkılar sağlandı.

Katılımcı ve ziyaretçilerin konaklama, yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını fuarın düzenlendiği Hendek’te  karşılama zorunluluğu, birçok işletmenin gelirlerinin artmasına yardımcı oldu!

Fuarın Hendek’te düzenlenmesinde Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın emeği çok!

Fuarın ilk düzenlendiği yıl belediye başkanı olan İrfan Püsküllü ile şimdiki başkan Turgut Babaoğlu’nun fuarda emekleri de çok!

Emek konusunda eski belediye başkanı Ali İnci’yi unutmayalım! Ali İnci 15 bin m2 kapalı alanı olan TİCARET MERKEZİNİ yapmasaydı, fuar Hendek’te düzenlenmezdi! Sezar’ın hakkı Sezar’a…

Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar’ın emeklerini unutmamak gerekir!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, fuara ilgisini esirgemedi. Sakarya’yı tarım şehri yapmak için büyük uğraşlar veren başkan Yüce, Hendek’teki fuara büyük ilgi gösterdi!

Başkan Ekrem Yüce’nin olduğu yerde Vali Çetin Oktay Kaldırım da olur!

Vali Kaldırım, DOKAP’ta başkan Yüce ile birlikte görev yaptı!

Vali Kaldırım ile Başkan Yüce fuar alanında stantları gezerken, ziyaret ettikleri bir stantta, kemençe eşliğinde karşılandılar. Kemençe sanatçısı söylediği türküyle Vali Kaldırım ve Başkan Yüce’ye hoş geldiniz dedi. O sırada kemençe sanatçısı devam edeyim mi Sayın Valim? Diye sordu. Vali Kaldırım, sen sloganı bilmiyorsun, diye kemençeciye takıldı. Vali Kaldırım, slogan “Gündüz gece, Ekrem Yüce” Dedi.

Vali Kaldırım’ın Başkan Yüce’ye ve fuara olan ilgisi dikkatimizi çekti!

Vali KALDIRIM göreve başladığı günden itibaren Hendek şehrine karşı ilgisini hiç esirgemedi. Dikmen bölgesini turizme kazandırmak için verdiği mücadele ve Nitelikli İstihdam Projesini, Hendek halkı görüyor!

Fuar konusunda bir parantezde MHP Gurup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül için açıyorum. Sakarya’da 7 milletvekilimiz var, fakat açılışa sadece Levent Bülbül vekilimiz katıldı. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, şu anki siyasi konumuyla, Sakarya Tarımının sorunlarının çözümü için büyük bir şans!

Milletvekili BÜLBÜL, Hendek’te fuar alanı kurulması içinde büyük bir şans!

Hendek siyaseti elini çabuk tutarak, fuar alanı kurulması konusunda çalışmalara ivedilikle başlamalıdır. Kapımıza kadar gelen fuar trenini kaçırmayalım!

Fuarın organizasyonunu yapan GL PLATFORM FUARCILIK Şirketi için çıkan haberlerle ilgili bir şeyler söylemek şart oldu.

Fuar organizasyonları için Ticaret Bakanlığı ve TOBB verdiği “Yetki Belgesi” şartı var. Yetki Belgesi olmayan firmalar, fuar düzenleyemez. Festivallerle Fuarları birbirine karıştırmayalım. Devlet, KOSGEB aracılığıyla fuarlara destek verirken, festivallere vermiyor. Fuara ilk başlayan firma, kendi bırakmadığı sürece devam eder!

Bu kısa açıklama, İzmir menşeili firmanın fuar organizasyonu nasıl aldığını özetliyor!

GL PLATFORM FUARCILIK Firmasını düzenlemiş olduğu 3 fuarda başarılı buldum. Fuar alanını parselleme konusunda çok başarılı oldular. Tarım ve Hayvancılık sektörüne uygun firmalara stant açtırdılar. Fuar sonrası çiftçilerin ürün kalitesi ve rekoltedeki artış ile ilgili düşünceleri, fuarın amacına ulaştığını gösteriyor!

İşini severek ve ciddiyetle yapan, fuar ziyaretçi sayılarını 100 bine çıkartan GL PLATFORM FUARCILIK Firmasına, Hendek şehrine sağladığı katkılardan ötürü teşekkür ederiz.