Sakaryaspor’a destek amaçlı Adapazarı ilçesi Kent Park içerisinde bulunan alana yöresel ürünler fuarı açıldı. 2-25 Ekim tarihleri arasında açık olacak 1. Sakarya Muhlama Festivali, Sakaryaspor’a destek amaçlı kuruldu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen fuar alanı renkli görüntülere sahne oldu. Sakaryalı vatandaşlara; pastırmasından, cağ kebabına 81 ilin çeşitli lezzetleri sunuluyor. Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında gerekli tedbirlerin alındığı fuar alanına gelen esnaf; geldikleri bölgenin yöresel ürünlerini tüm doğallığı ile Sakaryalılara tanıtıyor. Kurulan stantlardan alışveriş yapan vatandaş Nazmi Günçıkan, “Ben harika, süper buldum pazarı. Peynir aldım, çerez aldım ve pastırma alıp gideceğim” dedi.

"Yurdumuzu Sakarya’ya getirdik"

Sakaryaspor’a destek amaçlı yapılan fuara tüm Sakaryalıları beklediklerini ifade eden Festival Organizatörü Metin Şentürk, “Biz buraya 81 ilden geldik, yöresel ürünler olarak. Sakaryaspor yararına yapılan bir program. Bu organizasyonda yurdumuzun yörelerinin en güzel ürünleri burada. Peynirimiz, sucuğumuz Gümüşhane, künefemiz Hatay, baklavamız Antep olmak üzere çeşitli ürünler ile buradayız. Kaliteli, organik ürünler ile buradayız. 15 gün sürecek bu organizasyon. 15 gün boyunca Sakaryalıları, Sakaryaspor’a destek amaçlı bekliyoruz. Şuana kadar olan ilgi güzel ve kalabalık. İstediğimize ulaştık gibi. Tabi katılım daha çok olursa daha da güzel olacak. Pandemi ile ilgili önlemlerimiz var, elemanlarımızın hepsi maske ve eldivenli. Hijyenik ortamda temizliğe dikkat ediyoruz, girişte dezenfektanlarımız var. Elimizden geldiği kadarıyla sosyal mesafe kurallarına uyuyoruz. Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bitiş tarihimiz şuanda 25 Ekim ama Kasım’ın 2’sine kadar da ilgi ve alaka olursa uzayabilir. 85 tane tezgahımız var, 81 il diyoruz ama 85 tezgah var. Bazı yörelerin ürünleri çift olduğu için ondan dolayı tezgah sayısı fazla. Her ilin her ürünü var burada, aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Kars’tan kaşar, Erzincan’dan tulum, Kayseri’den sucuk, Gümüşhane’den pestil, Hatay’dan künefe. Bütün ürünler şuanda alanımızda mevcut, Antep’e gittiğinizde yiyeceğiniz baklavanın aynısı burada var. Yurdumuzu Sakarya’ya getirdik” diye konuştu.

"Herkesi bekliyoruz"

Yöresel ürünler satan esnaf ise, “Trabzon ürünlerini satıyoruz, Trabzon tereyağı, Trabzon kuymağımız, mıhlamamız, sucuğumuz, kaşarımız hepsi mevcut hepinizi bu pazara bekliyoruz, Kent Park’tayız. Her eve lazım olan ürünlerimizi satıyoruz, buraya herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha