Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bin yataklı hastanenin konumu ve geçtiğimiz günlerde ‘Tabureli Kent’ başlığıyla verdiğimiz haberin ardından gazetemiz yazı işlerinden Nurettin Eryılmaz’a özel açıklamalarda bulundu. 

‘KAMUOYU KABUL EDERSE’

Bin yataklı hastanenin Korucuk’ta ayrılan yeri için de önemli açıklamalarda bulunan Yüce, “Meclis üyeleri arasında ciddi bir kabulsüzlük oldu. Ben de ‘daha uygun yer varsa bakarız’ dedim. Ona göre de Sağlık Bakanı haber bekliyor. Bunula ilgili çalışma var, henüz bir oluşum meydana gelmedi. Bugünlerde çalışmayla ilgili sonuç gelir. Eğer mevcut yerden daha iyi, daha uygun yer varsa kamuoyuyla paylaşacağız. Eğer bu yeri kamuoyu kabul eder 
‘Burası olur. Uygundur’ derse tamam. Kamuoyunun kabul etmediği hiçbir şeyi ben kabul etmem” dedi.

‘BAYRAMA KADAR BELLİ OLUR’

Yüce, “Biz bir karar vermedik. Kamuoyuna, STK’lara, odalara, herkese soracağız. Çoğunluğun kararına göre meclis üyeleriyle konuşup karar vereceğiz. Kimsenin istemediği bir şeyi asla yapmayacağım. Bu da bayrama kadar beli olur” ifadelerini kullandı.

‘TABURELİ KENT’ ELEŞTİRİSİ

Adapazarı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay; Şemsiyeli Park, Orhan Camii ve Adapazarı Belediyesi önünde çay ocaklarındaki tabure üzerinde oturan vatandaşların oluşturduğu manzaraya tepki göstermişti. Akbay, “Bu memlekete hizmet etmiş, vergi vermiş, çalışmış 55 yaşı ve üstü emekli insanlar, ne yazık ki taburelerde, ufak masalarda, üç beş şemsiyenin altında toplanarak oturuyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

‘BELEDİYE EKİPLERİ İNCELESİN’

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Çay bahçelerinde ve taburelerin kullanıldığı diğer bölgelerde belediyemizin ilgili arkadaşlarına durumu incelettirelim. Sandalyelerde de rahat oturmak için bambu ya da sırtını yaslayabilecek başka birkaç model önerilsin. Belirtilen yerleri vatandaşın konforlu bir biçimde yaralanması için iyileştirelim. Çalışmaya göre karar veririz” diye konuştu.

‘ATAMALAR ASKIDA BEKLİYOR’

Genel Sekreter Yardımcılığı atamalarıyla ilgili de konuşan Yüce, “İki genel sekreter yardımcısı atandı. İhtiyaca göre bunları aldık. Diğerleri askıda bekliyor, zaman ne gösterir bilemiyorum. Ona göre bakarız, ihtiyaç olduğunda o zaman gereken yapılır” dedi.

Editör: TE Bilişim