Sakarya Sivil Toplum Platformu  (SASTOP) 254. Genel toplantısında  Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem Yüceyi konuk etti. Düzenlenen toplantının ev sahipliğini Sakarya Barosu  Başkanı İlknur Ebiz Yıldız ve Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli ev sahipliği yaptı. SASTOP Başkanı Önder Döker, toplantının açılışında platformun  bugüne kadar yapmış olduğu ve çözüme ulaştırdığı komisyon projeleri hakkında slayt eşliğinde anlatırken, bugüne kadar üzerinde durulan Yeni Adliye Sarayı ve Valilik binasının şehir merkezine taşınması konusunda sonuç alamadıklarını  söyledi.  

  HAYATA GEÇEN PROJELER

 Döker’in sunumunun ardından toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehirde yaptıkları çalışmaların özetini sundu.  Yüce yaptığı konuşmada, “Orman Park yeni düzenlemesi, Sigorta kavşağı,  yüzlerce kilometre asfalt çalışmaları,  şehir İçi yollarının  ve kavşaklarının çalışmaları trafiği mevcut ortam  çerçevesinde rahatlatılması,  Kent Park ve Millet Bahçesi, Uçak cafe, Mithatpaşa da Tren ve  yolcu vagonu sabit konumu ile, Kütüphane ve cafe organizasyonu,  Organik, Bal, Süt Ürünleri, Çay ,  Ayva satış merkezleri, Çocuk bahçelerini hayata geçirdik, Şehrimizin tüm  ilçelerinde gerekli projeleri belirleyerek  hayata geçiriyoruz. Şehrimizin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmek adına projeler ürettik. Bu projeler arasında Manda Çiftliği, Kenevir  tarlaları, Baharat yetiştirme sahaları hayata geçti” dedi.

ÇALIŞMALARI AKTARDI

Yüce yaptığı konuşmanın devamda kendisine yöneltilen konular hakkında cevap verdi.   Sapanca Gölünün Akçay Barajının devreye girmesi ile gölün korunacağını ve şehrin ihtiyacının karşılanacağını belirten Yüce, Ada Ekspresinin Seferlerine devam ettiğini  halkımızın bu konularda  rahat olmasını gerektiğini ifade etti. Yüce şöyle devam etti, “Yaptığımız çalışmalar devamında Çark Deresi ıslah çalışmalarına başladı. Temizlik çalışmalarımız devam  ediyor. Yakında Çarkımızın çehresi değişecek. Trafik her geçen gün rahatlamaktadır. İki adet oto park için çalışmalara başladık, bir çok konuda zamana ihtiyacımız var. Doğal gübre çalışmalarımızda devam ediyor. Köylümüze mallarını satacak ortamlar hazırlamamız devem ediyor. Halkımız ve sizler gibi şehrin geleceği işin çalışan ve çalışmalarımıza destek olan her kuruluşa teşekkür ediyoruz. Hep birlikte daha güzel ve marka olacak bir şehre kavuşacağız” dedi.

 ‘İLK DEFA KATILDIM’

İlk kez SASTOP toplantısına katılan Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ise “Sastop çalışmalarından bilgim vardı. Fakat başkanlarının  bu kadar çeşitli konularda ki çalışmalarından yeterli bilgimiz yoktu. Bu şehre katkılarının çokluğundan dolayı tebrik ediyorum. Bizde baroda yaptığımız çalışmalara ek olarak ortak çalışmalarda yapmaktan memnun olacağız” dedi.  Yıldız konuşmasının sonunda “Adliye Sarayı için mevcut  binamızın yanında  çalışmalara başlanmıştır Yeni Adliye Sarayımız hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.  

 SASTOP’TAN DESTEK SÖZÜ

SASTOP Başkanları ise Yüce’nin açıklamaların ardından Tarım, Yerli Malı, Tarım alanları ile ilgili çalışmaların  daha geniş bir sahaya  yayılması çalışmalarının devamından mutlu olduklarını ifade etti.  SASTOP üyeleri, KANSER, Suni tatlandırıcılar, hava kirliği konusunda Türkiye’de ilk üç arasında olduğunu söyledi. SASTOP üyeleri Doğal bitki  çalışmalarının  bu süreci durduracağına inandıklarını Sakarya’nın tarihi, Eski eserler, ve 1 adet kale restorasyonum, ve tarihi eserler düzenlemesi,  Pamukova Seyir tepesinin şehrimize kazandırılması ve bu tür ortamların çoğalmasından  memnun olduklarını ifade etti. SASTOP olarak  üzerlerine düşen konularda belediyenin yanında olduklarını, tecrübeleri ve bilgileri paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim