Cumhuriyet mahallesi'nin en işlet sokaklarından birisi olan Bahçıvan Sokak ile Eyüp Sokağın birleştiği alan yoğun trafik akışı nedeniyle sık, sık kilitleniyordu. Girişi ve yolu çok dar olan Eyüp Sokak'taki trafik sıkışıklığı giderek artınca bu kez devreye Adapazarı Belediyesi girdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alicanlar Konağı'nın onarılıp hizmete girmesiyle birlikte işlevliği daha da artan Eyüp Sokak'ta genişletme çalışması yapıldı.

Yapılan çalışmayla birlikte Alicanlar Konağı'nın başlayan Eyüp Sokak, Şeker Mahallesi'ne uzanan ana arter oldu. Vatandaşlar ve çevre sakinlerinin hayli memnun olduğu bu genişletme çalışmasına son aylarda gölge düşmeye başladı. Eyüp Sokağın başladığı Alicanlar Konağı yanında açılan alanı kendilerini otopark yapan bazı araç sürücüleri nedeniyle sokağa girip çıkmak büyük sorun oldu. Her gün eziyet çeken sürücüler, araçların kaldırılması için gereğinin yapılması istiyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olduğu için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, sorumluluk alanı Adapazarı Belediyesi sınırlarında olduğu için Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve trafik olarak Şehiriçi Trafik denetleme Şube Müdürlüğü'nün il Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olması nedeniyle Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'ya seslenen araç sürücüleri ile vatandaşlar, "Devlet bu yolu otopark olsun diye mi açtı! Lütfen bu yol vatandaşın hizmetine açılsın" dediler.

Editör: TE Bilişim