18 METRE UZUNLUĞUNDA

Yeşilyurt Mahallesinin merkezinde bulunan Yeşilyurt Merkez Cami avlusuna Hendek Belediyesi ve Mahalle gençlerinin de destekleriyle 18 Metre uzunluğunda bayrak direği montajlandı. Paslanmaz olan ve özel makara sistemli bayrak direğinin özel olarak hazırlanan güçlendirilmiş zemine montajının yapılmasının ardından ‘Bayrak’ töreni yapıldı.

BAYRAK TÖRENİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunmasının ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde 6 metrekarelik Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımız Jandarma Personeli tarafından göndere çekildi. Düzenlenen törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve muhtarlar, Askeri Erkan ve vatandaşlar katıldı. Mahallenin merkezine ayrı bir güzellik katan Türk Bayrağı vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

BAŞKAN BABAOĞLU: EZAN DİNMEZ BAYRAK İNMEZ

Törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Mahalle gençlerimiz ve Belediye ekiplerimiz tarafından daha öncesinde bayrak direğimizin montaj işlemleri tamamlanmıştı. Bizde bugün Allah’ın izni ile Şehitlerimizin mukaddes hatırası, bağımsızlığımızın en temel göstergesi olan al bayrağımızın mahalle merkezinde açılış törenini gerçekleştireceğiz. Mahalle halkımızla birlikte böyle güzel bir düşünceyi hayata geçirebildiğimiz için çok mutluyuz. Şehitlerimizin kanıyla sulanan al bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Her zaman bayrak bizim hassasiyetimiz ve önceliğimiz olmuştur. Şanlı Bayrağımız Yeşilyurt Mahallemizin Merkezine ve Camimizin avlusuna çok yakıştı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu topraklarda ilelebet Ezan dinmez, Bayrak inmez” dedi.

KAYMAKAM ACIR: ŞANLI BAYRAĞIMIZ BAĞIMSIZLIĞIMIZDIR

Türk Bayrağının Türk Devletinin bağımsızlığının en temel göstergesi ve Aziz Şehitlerimizin mukaddes hatırası olduğuna vurgu yapan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır’da, “Artık Yeşilyurt Merkezinde dalgalanan dev bir Türk Bayrağı var. Baktıkça yüreğimiz kabarıyor. Burada dalgalanan şanlı bayrağımız, bağımsızlığımızın en temel göstergesidir. Her zaman en zirvede olmayı hak eden şanlı bayrağımız bizlere Çanakkale’yi, İstiklal Savaşı’nı ve tarihimizi hatırlatırken; Aziz Şehitlerimizin kutsal emanetidir. Böylesine güzel bir organizasyona katılmaktan dolayı çok mutlu oldum. Başkanımıza ve mahalle halkına çok teşekkür ediyorum. Gurur duyduk, mutlu olduk. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sona ermesinin ardından protokol ve vatandaşların sohbet etmesiyle program sona erdi.

Editör: TE Bilişim