Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler’de devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulaşımında önemli güzergahlardan olan Erenler Bağlar Caddesi’ndeki 500 metrelik güzergahta gerçekleştirilen çalışmaları Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ile beraber inceleyen Başkan Yüce, güzergahın alt ve üst yapısını modern hale getirerek hastane ulaşımına rahatlık kazandıracakları ifade etti. Başkan Yüce daha sonra ADASU HES önünde yapılacak yeni yaşam alanı için bölgeye gitti. Yapılacak yeni yaşam alanı için gerçekleştirilen ön çalışmalar hakkında Başkan Yüce, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Sungur Yeni’den bilgiler aldı.

Arterin alt ve üst yapısı yenilenecek

İncelemeleri sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve trafikte geçen süreyi azaltmak adına şehrimizin trafikte yoğun olarak kullanılan güzergahların alt ve üst yapıları yenileyerek modern hale getirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda Erenler Bağlar Caddesi’nden Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşımda kullanılan 500 metrelik arterde ekonomik yönden ömrünü tamamlamış yağmur suyu hattını yeniliyoruz. Yenilenen yağmursuyu hattı sonrasında güzergahı duble yol haline getirerek hastane ulaşımına rahatlık kazandıracağız” dedi.

Zipline projesi için ön çalışma başladı

Erenler Bağlar Caddesi’ndeki incelemeleri sonrasında ADASU HES ve Sakarya Park’ta incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “ADASU HES ve Sakarya Park çevresinin gerçekleştireceğimiz yeni yaşam alanı için peyzaj çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erenler Bağlar Caddesi’ndeki alt ve üst yapıyı modern hale getirirken güzergah üzerinde bulunan ağaçları zayi etmemek adına gerçekleştireceğimiz yeni yaşam alanı projesi kapsamında Sakarya Park’a taşıyacağız. Sakarya Park ile entegre edeceğimiz zipline projesinin ise ön çalışmalarına başladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim