Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 maddelik seçim manifestosunun başlıklarından birinin de yatay şehirleşme olmasından Sakarya olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Sakarya’nın yatay mimarinin en güzel şehri olduğunu dile getiren Başkan Toçoğlu, seçim manifestosunun millete ve memlekete hayırlı olmasını temenni etti.

11 başlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde açıkladığı manifestonun ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu,       AK Parti hizmet ve belediyeciliğinin yeni dönemde de şehirlerle buluşacağını dile getirdi. Toçoğlu, 11 maddelik manifestonun bir başlığının da yatay şehirleşme olmasından büyük heyecan duyduklarını dile getirerek, “Gökyüzünü görebildiğimiz, toprakla temasımızı kesmediğimiz bir şehir tasavvur ettik. Çok şükür yatay mimarinin en güzel örnekleri bizim şehrimizde var. İnşallah Sakarya yatay büyümeye devam edecektir” dedi.

Mimarinin örnek şehri

Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız yatay şehirleşmenin yeni dönemde şehircilik vizyonunun merkezinde olacağını belirterek, yatay şehirleşme modelini Türkiye’nin her yerinde yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Bu noktada şehrimiz mimari anlayışı diğer şehirlerimize örnek teşkil edecek, Sakarya işaret edilen şehir olacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim