Sakarya üniversitesi güzel sanatlar fakültesi tarafından görsel bulmaca adlı tema çalışması ile ağaçlara uygulanan yastık bağlanarak üzerine anımsayan. Rüyaya yatan. Düşleyen. Sarılan, ağırlığını bırakan ifadeler yazıldı. Ağaçlık alanda yastıkları gören öğrenciler bir süze gezerek yastıkları yakından inceleyerek durumu anlamaya çalıştılar

Sakarya üniversitesi makine mühendisliği Öğrenciler Muhammet Selem“ Bana göre hiçbir anlama gelmiyor.” diye değerlendirdi.

Sakarya üniversitesi sosyoloji öğrencisi sevda Akat “ Yastığın günümüzden geçmişe dayalı bir anlamlar bütünlüğü var. Mesela burada yastığa yatan bir şeyleri ‘anımsayabilir’, diğeri belki bir sevinciyle sarılabilir, diğeri rüyaya yatabilir, diğeri o kadar büyük bir sıkıntı çekmiştir ki ağırlığını bırakabilir. Diğeri ise artık o gün ne yaşadıysa gözyaşlarını o yastığa akıtabilir. Bana şu küçük yazıyla birlikte bunları hatırlattı. Bunun sosyoloji bölümünün yapmasını isterdim, güzel fikir. Yazılan yazı akademik yazılmış, ben bunu doğal bulmuyorum. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Bu yüzden bir şeyleri öğretmek istiyorsak ve anımsatmak istiyorsak insanlara birazcık halkın diliyle anlatılması gerekli.

Anımsayan

İnsanlar arttık sığınacak, kendini rahatlatmak için AVM’lere gidiyor.  AVM’ler için birçok ağaç kesiliyor, mahvediliyor. Belki bunu dikkat çekmek için doğaya yaslanmalıyız temalı olabilir.” Şeklinde değerlendirdi.” dedi

AĞACA BIRAKILAN BİLGİ NOTU

Güzel sanatlar fakültesinden Esra sert “Müphem Sınırlar”

Birbirinden uzak gerçekler yana gelip yeni sihirli gerçekleri üretir. Tanıdık öğelerin alışılmadık biçiminde bir araya gelmesi izleyiciye görsel bir bulmaca sunar. Bu çalışma gündelik bir nesne olan yastığın özelliği, çağrışımları, önceden/ şimdi nasıl konumlandığı özgün bir bağlam çerçevesinde kurularak aynı nesnenin izleyicinin dünyasında nerede ve nasıl durduğunu sorguluyor.”

Editör: TE Bilişim