Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü tarafından 11 Kasım Salı günü yürürlüğe giren 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanunda başvuru süresinin 31 Ocak 2021 tarihine uzatıldığı açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların başvurularını 31 Ocak 2021 tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğüne şahsen veya posta aracılığıyla yapabilecekleri dile getirildi. Yapılandırma işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfası ebelediye.sakarya.bel.tr üzerinden de gerçekleştirilebileceği de eklendi.

Geniş kapsamlı yapılandırma

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü, “Resmi Gazetede yürürlüğe giren 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyesine olan borç ödemelerine taksitlendirme imkânı sunulmuştu. Büyükşehir Belediyesi’ne olan idari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsayan kanunda başvuru süresi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı. Bu kapsamda taksitlendirmeye giren borçlar; vadesi 31/08/2020 tarihinden (bu tarih dahil) önce olan İlan-Reklam Vergisi, Haberleşme Vergisi, Yangın Sigorta Vergisi, Ecrimisiller, Harçlar, Gelir tarifesindeki tüm ücretler (hat ücretleri, koltuk artırım bedelleri, imar hizmet ücretleri, hafriyat döküm ücretleri vb.) taşınmaz satış - kira ödemeleri, katı atık ücretleri. Büyükşehir’e olan borçlarını sorgulamak isteyen vatandaşlarımız ebelediye.sakarya.bel.tr adresinden geçmiş borç bilgilerine ulaşabilecektir.”

Ödeme kolaylıkları

“Vatandaşlarımız yapılandırmanın ilk taksitini 28 Şubat 2021 tarihinde ödeyecek. 6-9-12-18 aylık taksit imkânlarından faydalanabilecektir. Pek çok avantajı içinde barındıran düzenlemede ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla taksitler ikişer aylık ödemeler halinde alınacak. Borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE* oranında hesaplanan tutarın ödenmesi halinde, gecikme faizi ve zammı silinecektir. Yine peşin ödemede bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Yİ-ÜFE oranında ayrıca yüzde 90 indirim sağlanacaktır. Taksit seçeneğini seçip ilk taksiti ödeyen, ancak peşin ödemedeki ekstra indirimi kaçıracak olan vatandaşlarımız kalan taksit tutarlarını ikinci taksit sonuna kadar ödemeleri halinde onlara da Yİ-ÜFE oranında yüzde 50 ekstra indirim sağlanacaktır” denildi.

Editör: TE Bilişim