Demiryol -İş Sendikası İl Temsilcisi Cemal Yaman TÜRASAŞ'ın öğleden önce 20  öğlenden sonra ise 20 kişiyi kaynakçı imtihanına tabi tuttuğunu belirtti. Kaynak işinin “ASIL İŞ” kapsamında olup, taşeron işçisinin Asıl işte çalıştırılması kanuni olmadığını söyleyen Yaman, bu işçilerin çalıştırmaması gerektiğinini ifade etti.

İMTİHANA GİRENLER NASIL GİRDİ?

İmtihana giren işçiler için bir takım sorular soran Yaman, İmtihan komisyonunu kim kurduğunu, Taşeron firma adına imtihan komisyonu hangi yetki ile kurulduğunu ve alınacak 5 kaynakçının kimin adına çalıştırılacağı sorularına cevap aradı.

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

İmtihan için fabrika alanına sokulan ve yasal olmayan şekilde yapılan imtihana tepki gösteren Yaman, imtihana girenlerin başına, fabrika içerisinde bir hal gelmesi halinde bunun hesabını kimin vereceğini sorularını yöneltti.  İmtihanın yasal olmadığını söyleyen Yaman, işçi alımının sorumlusunu ve talimatını kimin verdiğini merak etti.

Yaman, ' TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü ve yetkililerini göreve davet ediyoruz" dedi.

Demiryol -İş Sendikası İl Temsilcisi Cemal Yaman'ın yaptığı açıklama şu şekilde; 

 '12 Ağustos 2020 tarihinde bugün yeni adı, TÜRASAŞ olan bölge müdürlüğünde, Boji fabrikası atölyesinde öğlenden önce 20 öğlenden sonra ise 20 kişi kaynakçı imtihanına tabi tutulmuştur.

Türasaş bir kamu kurumu olması nedeniyle işçi alımı İŞKUR tarafından ilanla alınması ve diğer yasal prosedür takip edilmesi gerekmektedir.

Kaynak işi “ASIL İŞ” kapsamında olup, taşeron işçisinin Asıl işte çalıştırılması kanuni değildir çalıştırılamaz.

O halde bu imtihan kimin adına yapılıyor ?

İmtihana girenler nasıl tespit edildi ?

İmtihan komisyonunu kim kurdu ?

Taşeron firma adına imtihan komisyonu hangi yetki ile kuruldu 

Alınacak 5 kaynakçı kimin adına çalıştırılacak ?

İmtihana fabrika alanına sokulan ve yasal olmayan şekilde yapılan imtihana girenlerin başına, fabrika içerisinde bir hal gelmesi halinde bunun hesabını kim verecek. Böyle yasal olmayan imtihanın, işçi alımının sorumlusunu ve talimatını kim verdi.?

Editör: TE Bilişim