Sakarya İl Hıfzısıhha Kurulu yılbaşında 4 gün süreyle uygulanacak koronavirüs tedbirlerini açıkladı.

Kurul tarafından alınan karara göre yılbaşında otellerde müzikli eğlence ve parti gibi faaliyetlere izin verilmeyecek.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'dan 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

Sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacak yerler ve kişilere dair liste yayınlanmış, oteller ve konaklama tesislerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu...

Muaf tutulan otel ve konaklama tesislerinin alınan tedbirlere aykırı bir şekilde yemekli ve müzikli eğlence programları ve yılbaşı paketlerini açıklamaları sonrasında İl Hıfzıssıhha Kurulu harekete geçti.

Kurul sokağa çıkma kısıtlaması süresince yeni kararlar aldı.

Alınan yeni kararlara göre, kısıtlama süresince konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşı programı, eğlence, canlı müzik ve kutlama programları yapması yasaklandı.

Saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.

 Belirlenen esaslara aykırı uygulama yaptığı veya eğlence yeri şeklinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ve Turizmi Teşvik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Editör: TE Bilişim