“TEM, D-100 ve D-650 Karayolunda Denetimlere Katıldı”
İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit’in de eşlik ettiği denetimlerde ilk olarak TEM Arifiye Gişeler bölümündeki kontrol noktasında gerçekleştirilen uygulamalara katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, sürücüler ve yolcularla bir süre sohbet edip kurallara riayet etmelerini istedi. Çocuklara kırmızı düdük ile yelek ve broşür hediye eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Şehirlerarası Otobüs Terminaline uğradı.

Otogar içerisinde bulunan bilet satış gişelerindeki görevlilere kolaylıklar dileyen Vali Nayir, yolculuk yapmak için bekleyen vatandaşlarla bayramlaşıp Kaptan Şoförlere uyarılarda bulunurken çocuklara da kırmızı düdük, yelek ve broşür dağıttı.

Serdivan’daki D-100 karayolu İzmit yönünden gelen araçların durdurulduğu Jandarma uygulama noktasında da denetimlerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, şoförlere hayırlı yolculuklar dileyip çocuklardan ebeveynlerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmalarını istedi.

“İlimiz Önemli Bir Arter Üzerinde”
Ülkemizin önemli geçiş noktalarından birisi olan İlimizde Kurban Bayramı öncesi karayollarında alınan tedbirlerin önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu yollarda alınan tedbirleri yerinde görmek üzere İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımızla birlikte hem ekiplerin görev aldıkları yerleri görmek hem de sürücülerimize ve yolcularımıza kurallar ile ilgili tavsiyelerde bulunmak istedik.

İlimizden üç tane önemli arter geçiyor. TEM dediğimiz otoban yolunun bağlantı noktasında bulunuyoruz, bu yoldan normal zamanlarda günlük 110 bin civarında, bayramlarda ise 180 bin civarında araç geçiyor. Yine D-650 dediğimiz Bilecik istikametine giden yol da, normalde 28 bin olan günlük araç geçişi bayram vesilesiyle 55 bine kadar çıkıyor. D-100 olarak tanımladığımız E5 de ise normalde 42 bin olan trafik yükü bayramlarda 80 bine kadar çıkmaktadır. Bu artışlar bayramlarda özel tedbirler almayı gerektirmektedir.

“250 Personel Uygulamaya Katılıyor”
Arkadaşlarımızın bayram öncesi bütün tedbirleri yerinde aldıklarını gördük ve bu tedbirler bayram sonuna kadar devam edecek. Jandarmamız 24 Tim, Polisimiz 68 Ekip ile toplamda 250 personelimizle uygulamaları yapıyorlar.

“Alınan Tedbirlerin Olumlu Sonuçlarını Gördük”
Daha önceki yıllarda alınan böylesi tedbirlerin olumlu sonuçlarını hep birlikte gördük. Ülke genelinde yüzde 30'ların üzerinde, İlimizde de yüzde 40'ın üzerinde özellikle ölümlü kazalarda azalma meydana geldi. Arkadaşlarımız fedakâr bir şekilde İlimiz hudutları içerisinde belirlenen noktalarda denetimlerini sürdürüyorlar. Biz de bu uygulamaları yerinde görüp sürücülerimize ve yolculara hayırlı bayramlar diliyoruz, alınan tedbirlerimizden bahsediyoruz ve kurallara uymanın onların can sağlığı açısından önemli olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

“Helikopter İle Havadan  Denetim Yapıldı”
Otoyoldaki kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçlerimizi ziyaret edip yapılan denetimlere eşlik ettikten sonra Jandarma Helikopteri ile havadan trafiği ve uygulamaları kontrol eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Birisi merkez ilçelerimizden Adapazarı'nda, diğeri Ferizli'de ve birisi de Karasu'da olmak üzere 3 önemli noktada görev alan asayiş timleri ile trafik timlerimizin denetimlerini havadan kontrol ettik. Yukarıdan baktığımızda görülen eksiklikleri arkadaşlarımız yoldaki timlerimize haber verdiler.

Jandarmanın sorumluluk alanında gayet sakin bir trafik akışı gördük, çok yoğun bir trafiğimiz yok, arkadaşlarımız gerekli her türlü tedbirleri almışlar. Gördüğümüz kadarıyla da kurallara genel manada bir uyum vardı. Denetimlerimiz hem havadan hem de karadan bayram süresince devam edecek” diye sözlerine ekledi.

Bayram vesilesi ile yoğun bir mesai harcayan Emniyet ve Jandarma güçlerimizin bayramlarını da şimdiden kutladığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, görevlerinde de üstün başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim