Fabrika önünde Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve fabrika yetkilileri tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, idari binada üretim faaliyetleri ve fabrikanın genel durumu hakkında bilgiler aldı.

1996 yılında üretime başlayan Buzdağı Doğal Mineralli Su Fabrikasının kaynağının, Geyve/ Doğançay Keremali Dağları sınırlarında kalan Yörük Ali Kestanelik Mevkiinden 640 m. kot mesafesinden doğmakta olduğunu ifade eden Fabrika Yetkilisi Hüseyin Göçmen, suyun kaynaktan 8 km. çift hat polietilen hatlar ile Eskişehir yolu üzerindeki dolum tesislerine hijyenik şartlarda çevresel tüm faktörlerden yalıtılarak dolum tesislerine ulaştığını, yapılan tüm analizler sonucunda suyun pH değerinin 7’nin üzerinde olduğunun belgelendiğini, AB standartlarındaki fabrikalarının 10 bin m2'si kapalı, toplam 25 bin m2 alan üzerine kurulu olduğunu, yaklaşık 74 çalışanı ile 24 saat üretim yapıldığını belirtti.

Dolum Tesisinde incelemelerde bulunarak Sakarya’nın doğal kaynak açısından çok zengin bir alana sahip olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Buzdağı gibi ülke çapında isim yapmış ve kalitesini ispatlamış firmalarımızın ilimize her alanda büyük katkısı bulunduğunu belirterek Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un şahsında tüm çalışanlara kolaylıklar diledi.

Editör: TE Bilişim