Garnizon Komutanı ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Mustafa Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit’in de eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Bakanlık Yetkililerini karşılayan TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, TÜVASAŞ’ın tarihçesi ile özellikle devam etmekte olan ilk Milli ve Yerli Elektrikli Tren Seti tasarım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Beraberindekileri misafirleri ile birlikte TÜVASAŞ’taki Alüminyum Gövdeli Konvansiyonel Atölyesi ve Milli Elektrikli Tren Setleri EMU Atölyesini gezen Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrası, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için gönderilen vagonların üretildiği atölyede incelemelerde bulundu.

İki ailenin rahatlıkla konaklayabileceği yatak odası, koltuk takımı, eşya dolabı, mutfak, buzdolabı, fırın, yemek masası, çamaşır ve bulaşık makinesi, klima, televizyon, tuvalet ve banyo gibi özellikleriyle bir evi andıran vagonların içerisini de gezen Vali Nayir ve Bakanlık Yetkilileri, daha sonra TÜVASAŞ’tan ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim