İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, asker aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, acemi eğitimini tamamlayan ve Türk Bayraklarının bulunduğu masaların etrafında toplanan erler, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak hep birlikte askerlik andını okudu.

Yemin eden acemi erler adına bir konuşma gerçekleştiren J. Er Mert Aydın, bugün Jandarma Teşkilatına katılarak, kanunlara, nizamlara ve amirlere itaat edeceklerine, askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını canlarından azız bilip, icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve hayatlarını feda edeceklerine dair söz verip yemin ettiklerini belirterek, Vatani görevlerini yapmak üzere bu kışlaya katıldıklarında ailelerinden, sevdiklerinden ve memleketlerinden ayrılmanın burukluğunu yaşamalarına rağmen, komutanlarının yakın ve sıcak ilgisi ile bu burukluğun yerini bir anda büyük bir onur ve heyecana bıraktığını söyledi.

Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, Şehitlerimizin manevî huzurunda, ailelerinin ve misafirlerin şahitliğinde, silah arkadaşlarıyla omuz omuza vererek, namusları ve şerefleri üzerine askerlerimizin içtikleri bu andın; vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olduğunu, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Jandarma Teşkilatına mensup bir asker olduklarının kabul belgesi anlamına geldiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin, askerlerimizin sarsılmaz omuzlarında daima yükseleceğini, bayrağımızın da kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edeceğini ifade etti.

Eğitimlerde başarılı olan erlere ödüllerini veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu kutsal törenle vatani görevlerine başlayarak Mehmetçik sıfatını alan askerlerimiz ile güvenlik güçlerimize ve özellikle Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda gece-gündüz demeden vatan savunmasına katkıda bulunan Mehmetçiklerimize üstün başarılar dilediğini ifade etti.

Jandarma Komutanlığına bağlı eğitimli köpeklerin gösterilerinin de yer aldığı programda, birliğe ilk katılan askerin yaş kütüğüne plaket çakması ve geçiş töreninin ardından askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi

Editör: TE Bilişim