Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın Yeni yıl mesajı şöyle; “Kadim değerleri, muhteşem doğal güzelliklerinin yanı sıra, Anadolu’nun müstesna ve asil insanlarının yaşadığı bu eşsiz şehrinde, yeni bir yılı karşılamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her yeni yıl, umut dolu güzel yarınlara, yeni hedeflere, mutlu, huzur dolu ve müreffeh yarınlara ulaşmamız için bizlere taze başlangıçlar ve yepyeni fırsatlar sunmaktadır.

ŞEHRİMİZİN VİZYONUNU DÜNYAYA AÇMAK…

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin gölgesinde geride bıraktığımız 2020 yılı içerisinde her şeye rağmen Sakarya’mızın sahip olduğu eşsiz potansiyeli harekete geçirerek şehrimizin kalkınması, büyümesi, daha müreffeh hale gelmesi, markalaşması, tanıtılması, bir dünya kenti olması ve dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelmesi için başlattığımız çalışmalarımız, yeni bir yılda da artarak devam edecektir. 2021 yılında amacımız; yine her yönüyle gelişmiş, akıllı kent konseptiyle yönetilen daha yaşanabilir, daha rekabetçi bir Sakarya inşa etmek, tematik ve odaklı çalışmalarla şehrimizin vizyonunu dünyaya açmak, kültür, sanat, tarih, doğa, kış, spor, gastronomi ve inanç turizminde önemli bir uluslararası destinasyon olmak, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, sağlık, bilişim, biyoteknoloji gibi yeni nesil alanlarda önemli bir merkez haline gelmek, yatırım ortamı ve iklimini daha da iyileştirerek gelişen, çeşitlenen ve daha katma değerli hale gelen tarım, sanayi ve lojistik altyapısıyla üretimde uluslararası ölçekte hedeflenen yerlere ulaşmak olacaktır.

BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR

Bu minvalde toplumun tüm kesimleri, şehrin paydaşları ve aktörleri ile birlikte aynı bakış açısı ve sinerji içerisinde hareket edecek, birlik ve dayanışma içerisinde olmaya gayret edeceğiz. Şehrimizi ön plana çıkaran özgün ve mümeyyiz vasıflarının yanı sıra zengin kültürel dokusu, geleneksel ve yöresel değerleri ve huzur ortamını daha da geliştirerek ve her şeyden önce övündüğümüz ve dünyanın en asil ve kalitelisi olarak gördüğümüz insan kaynağımızı daha vasıflı hale getirerek bütün bu hedeflerimizi ortak akıl ve elbirliğiyle gerçekleştireceğiz. 2021 yılının ilimiz, ülkemiz ve tüm dünya için öncelikle bu salgın sürecinin ortadan kalkarak sağlık ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bununla birlikte yine tüm dünyanın özlemini çektiği barış, kardeşlik ve huzur ortamının arttığı, sıkıntıların sona erdiği bir yıl olması en büyük dilediğimizdir. Özellikle her anlamda ve her alanda dünyaya örnek olan, farklı ve değerler üstü medeniyet tasavvuru ve yönetim anlayışıyla her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de dünyanın neresinde olursa olsun garip, gureba, dertli, ihtiyaç sahibi herkese şefkat ve merhamet elini uzatan, bütün insanlığa çok büyük değerler katan ve katkılar sunan güzel ülkemizin daha da gelişerek dünyada hedeflediği ve hak ettiği yere gelmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni bir yılın her türlü sıkıntılardan azade, huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyor, vatansever, mert, yiğit, misafirperver, alicenap, mukaddesat ve bayrak aşığı Sakaryalı hemşehrilerimin, her derecedeki kamu görevlisi arkadaşlarımın ve değerli basın mensuplarının yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim