Normalleşme ile birlikte çalışmalar hız kazandı

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ÜTİK Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Pınar, kısa bir süre önce yurtdışına çıktıklarını ve çeşitli temaslarda bulunarak Sakaryalı firmalar için önemli pazarlar keşfettiklerini belirtti. Pınar, “Malumunuz Koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkilediği gibi hayatımızı da etkisi altına aldı. Normalleşme kararlarıyla birlikte bizler de yüz yüze toplantılarımıza hız verdik. Üretim ve Ticaret üzerine iş yapan üyelerimizde yeni fikirler canlandırabilmek adına, önemli isimleri konuk olarak alıyoruz. Bu haftaki konuğumuz Sakarya ticaretinin yakından tanıdığı isim olan SATSO Başkanımız Akgün Altuğ” dedi.

Firmalar uluslararası pazarlara açılmalı

Toplantıya online katılarak görüşlerini belirten Rusya Temsilcisi İrem Bulut, “Üretim ve Ticaret Kurulu’nun sektördeki firmalara yeni yollar açarak önemli kazanımlar getirdiğini görüyoruz. Bunun en başında yurtdışı temasları sırasında görülen açık pazarlardır. Özellikle Sakaryalı firmalarımız bu noktayı iyi değerlendirerek eski SSCB ülkelerindeki fırsatları değerlendirmeli. Bu noktada üreticilerimizin harekete geçmesini ısrarla talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Sektörlerdeki eksiklikleri gidermeye çalıştık

Görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan bahseden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı A. Akgün Altuğ, “Göreve geldiğimiz günden bugüne üyemiz olsun olmasın tüm firmalarımızın yardımına koştuk. Sektörlerde yaşanan sıkıntıları tarafsız bir şekilde dile getirerek arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde ekonomi tabanlı stklarımızla bir araya gelerek sektörlerde yaşanan aksaklık ve eksikleri dile getirişimiz de bunun bir örneğidir” ifadelerini kullandı.

Sakarya ticareti hız kazandı

Sakarya’da ticaretin hızlandığını söyleyen Başkan Altuğ, “Şehrimiz Ankara-İstanbul arasındaki köprü konumu nedeniyle ticarete açık bir il. Bu potansiyeli en iyi değerlendiren firmalarımız kendileri büyüdüğü gibi Sakarya ticaretini de önemli seviyelere getirdi. Yakın geçmişe nazaran bile şehrimizde büyük bir kalkınmışlık hakim ve bu hızlı büyüme azalarak değil artarak devam ediyor. Buradan firma yetkililerimize seslenmek istiyorum. Kararlı doğru ve etkili adımlarla gerekli eğitimleri alarak ilerlemeniz sizler için daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim