Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ilimizdeki meslek liseleri ilk andan itibaren hızlıca üretim aşamasına geçerek ihtiyaç duyulan maske, dezenfektan, kimyasal temizlik malzemeleri, koruyucu önlük vb. ürünleri üreterek sürece önemli katkı sağladılar.

Üretim faaliyetlerini, ürün çeşitliliğini artırarak standartlara uygun şekilde sürdüren meslek liselerimizdeki çalışmalar bu alandaki yetkili kuruluşlar tarafından da sık sık denetleniyor.

Öğretmen ve öğrencilerimizin yer aldığı üretimlerde güvenlik ve sağlık tedbirlerini hassas bir şekilde uygulayan meslek liselerimizi geçtiğimiz günlerde İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi yetkilileri ziyaret ederek üretim esnasında karşılaşılabilecek tehlike ve risklere karşı alınacak tedbirler konusunda rehberlik ve bilgilendirme faaliyetinde bulundular.

Okullarımızın pandemi döneminde olduğu gibi her zaman halkımızın hizmetinde olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, üretim yapan meslek liselerimize yönelik İSGB tarafından periyodik olarak yapılan ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti. Durmuş, pandemi sürecinin kahramanı meslek liselerimizin yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerine ortaya koydukları fedakârca çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim