26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşının Ermenilerce katledildiği Hocalı Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçti…

Savunmasız 613 sivilin hayatını kaybettiği, 487 kişinin ağır yaralandığı, bin 275 kişinin rehin alındığı Türk yurdu Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda, Sovyet destekli Ermenilerin yaptığı kıyımın eşi benzeri görülmemişti.

Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu, Türkav Sakarya Şube Başkanı Recai Ciran, MHP İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları ve ülkücüler katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Sakarya Ülkü Başkanı Soyhan Sofuoğlu “Hocalı dünyanın tarihinde kara bir leke olarak yazılmıştır. Bu vahşetin sorumluları er ya da geç bu dünyada Türk’ün gazabına uğrayacak hem de ilahi huzurda muhakkak hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Ülkücü Hareket olarak bu elim hadisenin üstünü örtmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu vesileyle Hocalı’da şehadet şerbetini içen soydaşlarımıza Allah’tan rahmet necip milletimize sabır ve zafer niyaz ediyorum” dedi.

“Soykırım Suçu, Savaş Suçları ve İnsanlık Aleyhine İşlenen Suçlar” ile eşdeğer bu katliama dikkat çekilen konferansa konuşmacı olarak katılan Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Başkanı ve Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Oktay, yaşanan soykırımı ve Azerbaycan’daki bağımsızlık hareketlerini anlattı.

Hocalı Soykırımına ilişkin kısa film gösterimi ve Türker Ahmetzadeh ile Gözde Apaydın’ın tar eşliğinde ağıt dinletisinin de yer aldığı program katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Editör: TE Bilişim