Mustafa Aslan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: “Bu olay konuşulmaya başlayınca ne benim ne de ülkemin itibarı kaldı. Maalesef, Türkiye ve Sakarya Üniversitesi rüşvet ile anılır oldu. Sadece Endonezya da değil, bu tür öğrenci transferi yapan bütün Türk ve İslam ülkelerinde itibarımız iki paralık oldu.
ZORUNLU BAĞIŞ NEREDEN ÇIKTI?
►Bu öğrencilerin çoğu fakir, tamam harçlarını bir şekilde yatırsınlar, yatırmıyorlarsa kayıt olamasınlar ama bu bağış üstelik de zorunlu bağış nereden çıktı? Buna hakları var mı? Parası olmayanlar,
bağış yapmayanlar gitsinler başka üniversitelere demek ne demek? Haliyle Endonezya’da ilgili tüm veliler ayağa kalktı, ülkece yerin dibine girdik.
YÖK SORUŞTURMA AÇTI
►“YÖK soruşturma açtı, kıyamet koptu. Hiçbir şeyi inkar etme şansları yok, yapılanlar belgeli ve ispatlı. Bütün belge ve deliller YÖK’de var, YÖK buna mukabil bilgi isteyecek, her şey ortaya çıkacak.”
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ NEYLE SUÇLANIYOR?
►Sakarya Üniversitesi’nin yabancı öğrencilerın kayıtları sırasında, Sakarya Üniversitesi Mensupları ve Mezunları Derneği aracılığıyla bağış topladığı iddia edilmişti. MÜSİAD’ın Endonezya Temsilcisi olduğunu belirten Mustafa Aslan’ın şikayeti üzerine YÖK Sakarya Üniversitesi hakkında inceleme başlatmıştı. Sakarya Üniversitesi iddialar karşısında, YÖK’ün kendilerinden bilgi ve belge istediğini doğrulamış, henüz haklarında açılmış bir soruşturma bulunmadığını öne sürmüştü. 

TÜRK-İSLAM COĞRAFYASINDA ‘RÜŞVETÇİ’ OLARAK ANILMAK!!!

Erol Afşar

Erol Afşar

Editör: TE Bilişim