Toplu taşıma zammını kabul etmeyen taksi dolmuşu esnafı düzenlenen çözüm toplantısında bir araya geldi. Sonuçsuz biten toplantıda Minibüsçüler Odası Başkanı Bektaş dolmuşçu esnafına tüm hatlarda 1 liraya hizmet verecekleri restini çekti.

KRİZ TOPLANTISI YAPILDI

Şehir içi ulaşımda taksi dolmuş ve minibüslere 1 Mayıs itibariyle yüzde 25 oranında zam gelmesinin ardından esnaf arasında tarife krizi gidiyor büyüyor. Dolmuşçu esnafı 2,25 olan zamlı ücreti çok bulurken 10 kuruşluk indirim istiyor.  2 lira olan minibüslerle rekabet etmelerinin zor olduğunu söyleyen dolmuşçu esnafı, zamma rağmen 1,80 liraya yolcu taşımaya devam ediyor. Bu gelişmeler üzerine Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Feridun Canbaz ile esnaf bir araya geldi.

SON SÖZÜ BEKTAŞ SÖYLEDİ

Toplantıda Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş taksi dolmuş esnafının tarifeye uymasını isteyerek, dolmuşçuların tarifeye aykırı davranmamalarını önerdi. Bektaş esnafa yeni tarifeye uymamaları halinde Pazartesi’den itibaren tüm hatlarda 1 liraya yolcu taşımaya başlayacaklarının  restini çekti.  Dolmuşçu esnafının bu sorununa çözüm bulunması için bir araya gelinen toplantıda bir sonuç çıkmadı.  Bektaş tarife konusunda direnç göstermesi, Canbaz’ın ise sessiz kalması temsil ettiği esnafın tepkisine neden oldu

Editör: TE Bilişim