Söz konusu ziyarete dernek Üyelerinden Elif Eroğlu, Banu Oğuz ve Tuğçe Terlemez iştirak ederken, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Meclis Başkan Vekili Necmettin Kırık ve Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan da hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, çocuk istismarının ve çocuğa şiddetin kabul edilemeyeceğine vurgu yaparak; “Bu dünya bizlerden çocuklarımıza ve gençlerimize emanet kalacak. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadele ederken, onların sağlıklı bireyler olmaları için de aynı gayreti göstermeliyiz. Geleceğimizi tasarlarken ana merkeze çocuklarımızı koyuyoruz. Onları geleceğe iyi hazırlamak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Onların psikolojik ve fiziksel olarak korunmasına yönelik çalışan derneklerimizi önemsiyoruz.

SATSO olarak ismimizde ticaret ve sanayi geçse de bizler bu şehir ve ülke için her konuda çalışan bir kurumuz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sorunlarına yönelik çalışan tüm sivil toplum kuruluşları da paydaşımızdır.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Elif Eroğlu da derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek çocukların sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak, çocukları her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak, bu olayların yaşanmasının önüne geçmek adına kâr amacı gütmeksizin çalışan bir dernek olduklarını ve 50.000’i aşan gönüllü üyesi ile ülke çapında aktif biçimde çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Dernek bünyesinde Sakarya’da da olmak üzere eğitim çalışmaları, rehabilitasyon desteği ve hukuki destek konularında da çocuklara yardımcı olduklarını vurgulayan Dernek üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği çalışmalarından memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim