UCİM Sakarya İl Genel sorumlusu Ulviye Güler ve UCİM koordinatörleri Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu IŞIKSU’yu makamlarında ziyaret etti. UCİM üyeleri, derneğimizin yurt genelinde çocuk istismarını engelleme ve farkındalık oluşturma faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

UCİM İl sorumlusu Güler, ‘Çocuklar konuşacak UCİM yanlarında olacak’ sloganı ile 2017 yılında Saadet Özkan önderliğinde yola çıktıklarını bildirerek, “Derneğimiz Türkiye genelinde 50 bini aşkın üyesi ile çocuk istismarını engellemek için farkındalık eğitimleri düzenlemekte, istismara uğramış olan çocuklarımızın ve ailelerinin yanlarında olarak onlara psikolojik ve hukuki destek vermektedir. Şehrimizde de istismar mağduru çocuklarımıza ulaşmak için tanınırlığımızın artmasını istiyoruz.’ diyerek Sakarya’da UCİM yapılanmamızın varlığının duyurulması için destek ve işbirliği talebinde bulundu.

Başkan Mutlu Işıksu, konunun hassasiyetini bildiklerini ifade ederek, Sakarya’da açılan ÇİM, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışmaları ve diğer ilgili müdürlüklerin faaliyetleri olmak üzere konu ile ilgili Bakanlık çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti ve gerçekleştirilen ziyaret için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim