Türk-İş'e Bağlı Sakarya Şube Başkanları Adına Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum.

Seçimler bitti. Şimdi hizmet zamanı. Hepinize Allah kolaylıklar versin. Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği ve ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bu dönemde işinizin kolay olmadığını biliyoruz. Belediyelerimizde sayıları küçümsenmeyecek bir işçi topluluğu çalışıyor.

Çalışan kardeşlerimizin büyük çoğunluğu taşeron olup 2018 yılında çıkartılan 696 KHK ile kadroya geçmişlerdir. Yine 2018 yılında yüksek hakem kurulu tarafından belirtilen sözleşme şartlarında 2020 yılının 6.ayına kadar çalışmalarına devam edeceklerdir. Bu kardeşlerimize ön görülen zam miktarı 6 ayda bir %4'tür. Kaldı ki 2018 yılında enflasyonun % 26'lara kadar çıkması bu arkadaşlarımızı alım gücünün yerle bir etmiştir. Yani enflasyon %26 ama kendilerine öngörülen rakam % 8'dir.

Sendikalar özellikle TÜRK-İŞ Bursa'da, İstanbul'da, Kocaeli'de seçilen belediye başkanlarımıza konuyu anlatmış ve aradaki enflasyon farkı işçilere 2019 yılında ödenmiştir. Şimdi bizde Sakarya'daki tüm belediye başkanlarımıza sesleniyoruz. Taşerondan kadroya geçen Çalışanların enflasyon farkını imkanlarımız dahilinde ödeyiniz. Yapılacak bu ödeme beldenize, belde de ikamet eden işçilere bir hizmet olduğunu biliniz ve bunu sizlerden kamuoyuna açıklama yaparak bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim