Pandemi sürecinde çalışmalarına ara vermeyen SUBÜ Turizm Fakültesi, güçlü bir uygulama mutfağına sahip oluyor. Devletin ve sponsor firmaların desteğiyle tamamlanan uygulama mutfağında son çalışma olan havalandırma sistemi de tamamlanmak üzere. Fakülte öğrencileri eğitimde normalleşme adımları atıldığında özlemini duydukları profesyonel mutfaklarına da kavuşmuş olacak.

Teori ve pratik bir arada

Yapımında sona gelinen mutfak ile ilgili görüşlerini paylaşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık “Amacımız bilgi ve beceriyi, teori ve pratiği bir arada sunabilmek, sektörün beklentisi olan yetenekte öğrencileri istihdama kazandırabilmek. Uygulama mutfağı her açıdan çok zengin bir donanıma sahip oldu. Başta rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık olmak üzere her türlü destekle yanımızda olan bütün sponsor işletmelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu alanda da iddialıyız ve en iyisi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğrenci alımına başlıyor

Uygulama mutfağının ardından bir müjde de yeni bölümden geldi. Rekreasyon Yönetimi bölümü ilk öğrencilerini bu sene almaya başlayacak. Sınırlı sayıdaki fakültede bulunan bölümde yetiştirilecek öğrencilerin hem özel sektörde hem de kamuda önemli açıkları kapatacağını belirten Dekan Sarıışık, “Bu bölüm fakültemizin dördüncü bölümü olacak. Yeni bölümlerde uygulamayı bir seviye ileri taşıyarak 7+1 formülünü 6+2 ye taşıdık. Böylece alan eğitimini de teoriyle birleştirerek öğrencilerimizin güçlü kazanımlar elde etmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Turizm Fakültesi yakın dönemde de Turizm İşletmeciliği Programı için 29 Şubat- 3 Mart 2020 tarihleri arasında Turizm Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu (TURAK) tarafından yapılan değerlendirme ve denetleme süreçlerini tamamlayarak 2022 yılının Mart ayına kadar akredite edilmiş ve diploma denkliğini de sınırların ötesine taşımıştı.

Editör: TE Bilişim