Polatlar Sultan seki de düzenlenen toplantıda üretim, ihracat ve ticaret konuşuldu.  

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Şaban Yener, üye istişare toplantısı açılış konuşmasında; TÜMSİAD’ın 10 bin üyeli büyük bir aile olduğu belirterek, ülke kalkınmasının sürdürülebilir olması için üretim ve ihracata dayalı yeni iş birliği ve ortaklıklara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başkan Yener konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ‘’2020 yılı kararlılık ve üretim yılı olmalı. Ülke ekonomisinin büyümesi için üretmemiz ve ürettiğimizi dünyanın her yerine satmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden üyelerimizin yurtdışına açılması, işlerini geliştirmesi, KOSGEB’in desteklerinden veya ekonomi bakanlığının projelerinden nasıl istifade edebilirler, işlerini nasıl geliştirebilirler buradan ihracata nasıl geçebilirler, bununla ilgili projeler geliştirdik. Bizim işadamlarımıza tavsiyemiz, mutlaka yurtdışı pazarlarına açılsınlar, buralarda üretime ve ihracata dayalı yeni iş birliktelikleri, ciddi yatırım ortaklıları var. Örneğin, Dubai’de ve Özbekistan da gerek inşaat, gerekse gıda sektöründe hızlı bir hareketlilik söz konusu. Türkiye den gelen yatırımcılara da çok büyük destek veriyorlar. Dedi

TÜMSİAD üyeleriyle birlikte yurtdışı gezisi yapacakları da belirten başkan yener; yeni pazar araştırmaları yapmak üzere önümüzdeki yıl üyelerimizle birlikte Dubai ve Afrika ülkesine seyahatimiz olacak. Afrika’nın ihtiyaç açısından en hareketli noktaları Nijerya, Senegal, Kenya veya Etopya ekonominin hızlı olduğu bölgeler arasında. Dedi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Şaban Yener; yeni iş fikirleri olan, firmasını geliştirmek üzere proje yapmak isteyen tüm girişimci işadamlarına kapılarının açık olduğunu belirterek, destek vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Semerkand İl Vakıf Başkanı Erdinç Bora; bu tür istişare programları işadamların birbirleriyle tanışmasına ve ticaret yapmalarına vesile oluyor,  bunun devam etmesi dileğiyle, Şube Başkanı Şaban Yener ve tümsiad üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. dedi. 

Editör: TE Bilişim