Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde yaptığıkları basın açıklamasında, Elazığ’da kaldığı tarikat yurdunda gördüğü baskıları anlatan bir video bırakarak intihar eden Tıp öğrencisi Enes Kara’nın kendisine bir gelecek göremediği için yaşamına son verdiğini belirterek, ‘Bu karanlığı kabul etmiyoruz’ dediler.
 

TİP İl Başkanı Uğur Acicbe ve yöneticiler ile Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar ve Şube Yöneticisi Özgül Kahraman’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında şu görüşler dile getirildi:

“Dün sıra arkadaşımız Enes’ten gelen acı haber, bize bir kez daha taleplerimizin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu gösterdi. Hep birlikte acı bir şekilde bir kez daha gördük ki, yetkililerin yapması gerekenleri yapmayıp eğitimi ve yurtları dini ideolojik gruplara terk ettiği bir ortamda gençler için gelecek de yok, huzur da, özgürlük de. Enes, işte bu özgürlüğün olmadığı bir ortamda, kendi inancı dışında bir inanç kendisine dayatıldığı ve ibadet etmeye zorlandığı için, kendisine bir gelecek göremediği için yaşamına son verdi.

Belki toplumumuzda şuanda açığa çıkan öfke ve hüzün bir süre sonra dinecek ve bu cemaatler ile sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkililer, bildiğini yapmaya devam edecek. Ancak biz bugün, yarın veya bir ay sonra, başka Enes’lerin, Furkan’ların haberleriyle güne uyanmayı sürdüreceğiz.

O nedenle biz, bu konuyu gündemde tutmaya kararlıyız. Canımızın hiçe sayılmasını, geleceğimizin göz göre göre karartılmasını kabul etmiyoruz! Tüm sıra arkadaşlarımız için derhal çözüm istiyoruz:

Tüm cemaatlere ve vakıflara bağlı öğrenci yurtları derhal kapatılarak bakanlığa devredilmelidir.
Yurtlarda öğrencilerin inanç ve fikir özgürlüğünü güvence altına alacak denetim mekanizmaları kurulmalıdır.
Karanlığa teslim olmayacağız!”

Editör: TE Bilişim