Akyazı ve Hendek arası dolmuş hatları için geri sayım bitti ve bugün ilk araçlar start verdi. Akyazı Otobüs ve Dolmuş kooperatifine belediye tarafında Kuzuluk dolmuş durağı önerildi. Kooperatif tarafından kabul edilmeyince Pazaryerinde bir alan gösterildiği ve yetkililerin burasının da vatandaşlar için zor olacağı gerekçe gösterilerek kabul edilmediği öğrenildi.

Son olarak Altındere durağında karar kılındı. Bu alınan kararın ardından Altındere SS77 nolu Otobüs ve Minibüs Kooperatif başkanı Aydın İsmail Genç bir açıklama yaparak belediye başkanı Akcan’dan Gazi Süleyman Paşa yanında bulunan ücretiz parkta uygun yer olduğunu ve tahsis edilmesi için yardım beklediklerini belirtti.

İşte Genç’in açıklamaları;

Akyazı-Hendek hattı pazartesi günü harekete geçecektir. Belediye başkanlarımızın oda başkanlarımızın, daire başkanlarımızın ve teşkilat başkanlarımızın desteğiyle bu hareket başlamıştır. Şuandaki tek sıkıntımız durak mevzuatıdır. Gazi Süleyman paşa camiinin yanında bulunan ücretsiz park yerini durak olarak düşünüyoruz. Halkımızın faydasını sağlayacak ve Akyazı’nın trafiğine engel olmayacak şekilde buradan hareket etmek istiyoruz. Başkanlarımızdan tek isteğimiz burayı durak olarak bize temin etmeleridir. Eğer burayı temin ederlerse bize hem halkımızın faydasına olacaktır, hem de bu yeni oluşuma çok büyük katkı sağlayacaktır. Dışardan gelecek olan İnsanlarımız ve köylerden gelecek olan İnsanlarımızın rahat hareket edebilecek olması için bu alanı istiyoruz. Bize tahsis edilen yer pazaryeri idi ama biz orayı kabul etmedik. Çünkü vatandaşlarımız dolmuş beklerken de hep ayakta bekleyeceklerdi. Aynı zamanda Akyazı’nın trafik sorunu da ortada. Ve biz buna da engel olamamak için bu ücretsiz park yerini istiyoruz. Eğer bize tahsis edilen Altındere durağında devam kararı çıkarsa başka Mahallelerden köylerden gelecek olan vatandaşlarımızda Altındere durağına kadar yürümek zorunda kalacaklardır. Belediye başkanımızdan ve yetkililerden konu hakkında yardım bekliyoruz, dedi.

Editör: TE Bilişim