Ramazan topları ve havai fişek üreten Sakarya Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında dün bilinmeyen bir nedenle patlama oldu.

Enkaza dönen fabrikada yangın çıktı. 4 işçi öldü, 3 işçi aranıyor, 114'ü de yaralandı. Bakanlar hemen bölgeye gitti. Yakınlarını kaybedenler ise gözyaşlarına boğuldu.

2009, 2011 ve 2014’te patlamanın meydana geldiği fabrikanın ”Avrupa’nın en büyük ve en güvenli havai fişek fabrikası” olduğunu söyleyen fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a destek amacıyla Sakarya'ya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve diğer illerden şube başkanlarının ceset arama ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği esnada 44 kişi bir araya gelerek Bayraktepe'de yemek yediği ortaya çıktı.

Halen 3 işçinin enkaz altında mı kaldığı yoksa bulunan parçaların o 3 işçiye mi ait olduğu belli olmayan felaketten sadece bir kaç saat sonra patronlar kulübünün Genel Başkan Abdurrahman Kaan ve diğer illerden gelen şube başkanlarının yediği yemek sosyal medyada paylaşılınca tüm Türkiye'den büyük tepki çekti.

Yapılan paylaşımın ardından sosyal medyada "Bu gerçek olamaz" "Cesetler bulunmadan moral yemeği mi olur", "Daha cenaze namazları yapmadan kutlama yapsaydınız" gibi çok sayıda eleştiri alan yemeğinin kim tarafından düzenlendiği ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim