Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Teleferik Projesi’ni yürüten firmaya hukuki karar çıkana kadar çalışmaların durdurulmasını talep ettik. Teleferik konusunun yeniden ele alınması için çalışma yürütüyoruz. Bu konuyu Vali Ahmet Hamdi Nayir ile görüşeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının gündem dışı konuşmalarında, CHP üyesi Şaban Koludra, Teleferik Projesi’nin ne durumda olduğunu sordu. Yüce, Teleferik konusunu yeniden ele alacaklarını, hukuki süreci takip ettiklerini ve meclisten sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ile görüşeceklerini ifade etti.

“Teleferik için referanduma gidin”

CHP'li Meclis üyesi Şaban Koludra gündem dışı konuşmasında, “Teleferik Projesi konusunda yaptığım çağrıma Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem Yüce’ye çok teşekkür ediyorum. Halkın istemediği projeyi 1-2 Milyon TL uğruna iptal etmekten vazgeçmeyin. Referanduma giderek sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun gereğini yaparsınız bu konuda çözülür” diye konuştu.

“Bize ders vermesin”

AKP Grup Başkanı Necdet Tömekçe, Koludra’nın belediye meclis üyelerine ders verir gibi hitap şeklini eleştirdi. Tömekçe, “Sanki burada hiç kimse yetkisini bilmiyor. Şaban Bey bunu bize hatırlatıyor. Böyle bir şey yok. Önerileriniz içinde yapılabilir olanlar elbette değerlendirilecek” dedi.

“Hukuki inceleme yapılsın”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, “Sapanca Belediyesi’ne giderek teleferik konusunda ilçe başkanıyla sunum izliyorduk. Buraya kalabalık halk gelince durumun mütalaasını yapma olanağımız olmadı. Bende halka ‘Siz teleferiğe mi karşısınız yerine mi?’ diye sordum. Hiç kimse teleferiğe karşıyız demedi. ‘Biz teleferiğin olmasını istiyoruz. Kırkpınar için büyük bir artıdır, turizm açısından önemledir. Fakat istasyonun yerine karşıyız’ dediler. Bizde bunu bir değerlendirelim dedik. Orada belediyenin Milli Emlak’ın yerleri var. Buraya aktarabilir miyiz, müteahhit bu konu ile ilgili neler yapabilir, bir komisyon kurup hukuk boyutu nedir, incelmesi yapılsın. Hukuki ve Sayıştay boyutu açısından kamu şerhi oluşabilir. Büyükşehir avukatları bu konu üzerinde çalışıyor. Sapanca Belediyesi’nin avukatları, firmanın avukatları çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde ne tür imkan olabilecek konusunda ya da olmayacak konusunda son kararı vereceğiz” diye konuştu.

Başkan Yüce, Kırkpınar’da teleferik projesinde ilk kez Türkiye’de ağaç kesilmeden yüksekten teleferiğin geçirilmesi projesinin hazırlandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim