Kırkpınar’da Hasanpaşa Mahallesi’nin mera ve afet toplanma alanına kurulmak istenilen teleferik istasyonuna karşı çıkan Kırkpınarlılar adına oluşturulan 11 kişilik heyet, MHP’den sonra AKP’yi de ziyaret ederek, taleplerini İl Başkanı Yunus Tever’e iletti.
Çevre Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Kendisi Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’le görüşeceğini, bu görüşmenin ardından bizi bilgilendireceğini söyledi” dedi.

İl Başkanı Yunus Tever ile yaklaşık 45 dakika görüşen heyet yapılan görüşmenin olumlu ve samimi havada geçtiğini bildiren Hüsamettin Koçlu, şunları kaydetti:

“Ben ve yönetim ve çevreci vatandaşlardan 11 kişi AKP İl Başkanı Yunus Tever’i parti binasında ziyaret ettik. Elimizde bulunan tüm evraklarla avukatların hazırladığı dava belgelerini başkana sunduk. Bölge halkının yapılacak olan teleferiğe asla karşı olmadığımız sadece giriş ve çıkış yapılacak istasyonun seçildiği yere karşı çıktığımızı belirttik. Çünkü burası halkın kullanımı için devlete hibe edilmiş yeşil alan. Bu alanda bir inşaatın hukuken dahi yapılamayacağını ve deprem sonrası toplanma yeri olduğunu anlattık. Başkan Tever bizi can kulağıyla dinledi.”

Başkan Özen ile görüşecek

Koçlu, şöyle devam etti:
“Burada yaşanan gerilimi ve firmanın korumalarının gelerek halkı sindirmeye çalıştığını ayrıntılı bir şekilde anlattık. Bölge halkının oturma eylemini kararlılıkla sürdüreceğini ifade ettik. Başkan Tever bize konuyu Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ile görüşeceğini, bu görüşmenin ardından bizi bilgilendirmek için il başkanlığına davet edeceğini ifade etti. Biz de bu görüşmeyi ve ardından bizi davet ile çağırarak verilecek bilgiyi bekleyeceğiz.”

45 dakika süren görüşmenin ardından AKP il başkanı ve çevreciler toplu resim çekilerek görüşme son buldu.

Editör: TE Bilişim