Sapanca Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi ve Mahmudiye Mahalle’si halkının 20 gündür teleferik giriş istasyon projesinin yerinin yanlış ve deprem toplanma alanı yerinin seçildiğini belirten vatandaşların yerinin değiştirilmesi için 20 gündür sürdürdüğü oturma eylemine Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ziyaret ederek vatandaşlarla konuştu.
“Yeşil alan korunmalı”
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu çevrecilerin eylem gerekçelerini dinledi. Teleferik yerinin yanış yer olarak seçildiğini, yerin deprem toplanma yeri olduğu anlatılırken, 1945 yılında hayırsever vatandaşlar tarafından çevre halkın kullanılması için bağışlandığı anlatıldı. Başkan Babaoğlu’da yeşil alanın korunması gerektiğini buradaki durumu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanın Ekrem Yüce’ye doğru anlatılmadığını düşündüğünü ve konuyu anlatmak için Başkan Yüce’den randevu alarak görüşeceği sözünü verdiği öğrenildi.
Çevre Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, “Hendek Belediye Başkanının bizi ziyaret ederek buradaki halk ile görüştü. Bu değerli yerin korunması gerektiğini yaptığımız eylem için her zaman destek olacağını ifade etti. Burada seçilen yerin yanlış olduğu yönünde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye doğru anlatılmadığını düşündüğünü, kendisinin randevu alarak başkana buradaki durumu anlatacağını söyledi. Bizde memnuniyet duyacağımızı hatta bizim için de randevu alabilirse Başkan Ekrem Yüce’ye konuyu detaylı anlatabileceğimizi söyledik. Bundan sonra gelişmeleri bekliyoruz ”diye konuştu.

Editör: TE Bilişim