Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 50. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği programa katıldı.

Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, siyasi partilerin hukukçu milletvekilleri ve çok sayıda baro başkanı bir araya geldi.

En iyiler avukat olabilmeli

Programın ardından değerlendirilmelerde bulunan Başkan Abdurrahim Burak, Yargı Reformu’nun yasalaşmasının önemine vurgu yaptı. Burak, “Yargı Reformu, uygulamadaki birçok aksaklığı giderecek ve avukatlık mesleğinin yıllardır süre gelen sorunlarını çözüme kavuşturacak. Belge’nin ilk 39 maddelik kısmı bile önemli düzenlemeler içeriyor. Ayrıca ilk 39 maddelik kısımda yer alan Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik gelecek sınav için 4 yıl beklememeli, teklif yasalaştığı zaman okuyan tüm öğrencileri kapsamalı. Çünkü 4 yıl çok uzun bir süre, eğer sınav 4 yıl sonra gelirse neredeyse 80 bin 100 bin kişi sınava girmeden avukat olabilecek, artık mesleğin buna tahammülü kalmadı. Sadece en iyiler avukat olabilmeli” diye konuştu.

Mesleğin geleceği için önemli adımlar

Mesleki sorunları çözmek için önemli adımlar attıklarını söyleyen Burak, “TBB Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum. Genç meslektaşlarımız ve mesleğimizin geleceği için önemli adımlar attık, atıyoruz. Tek gayemiz, her zaman meslek oldu. Zaten bunun için bu görevi üstlendik” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim