Geyve ilçesi karaçam bölgesinde 100 aşkın öğrenci taşımalı sitem kaldırılınca kendi imkânları ile okula gitmeye çalışırken tehlike ile burun buruna kalıyorlar. Öğrenciler her sabah tehlikeli yol olan D-650 'de durağın olmadığı yolda Geyve kooperatif aracını bekliyor.

Taşımalı sistem kaldırıldı

İlçe merkezlerindeki okullara çocuklarını ulaştırmak isteyen veliler 1 haftadır büyük sıkıntı yaşıyor. Karaçam Mahallesindeki öğrencilerin Geyve merkezindeki okullara ulaşmasını sağlayan Taşımalı Sistemin kaldırılması okula giden öğrenciler için adeta eziyet oldu.

Geyve ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar taşımalı sistemin kaldırılması nedeniyle öğrencileri okula göndermeme kararı aldılar. Sistemin, herhangi bir altyapı çalışması yapılmadan kaldırılması sonucunda velilerden büyük tepki topladı.

“Zor şartlarda öğrenciler okula gidiyor”

Karaçam Mahallesi Muhtarı Osman Nuri Ölmez, “Karaçam - Geyve servisleri kaldırılan öğrencilerimiz D-650 ana yolda Geyve kooperatif araçlarını bekliyorlar. Araçlarda paketler olduğundan ayakta duracak yer yok. Çözüm bekliyoruz” dedi. Ölmez, Kaymakamlığa ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verildiğini söyledi.

Pardon bunlar öğrenci değil mi ? Servisleri kaldırılan Karaçam'lı öğrenciler maalesef otobüslerde perişan haldeler Allah kazadan beladan korusun. En azından bu öğrenciler Belediye otobüsleri ile ücret ödeyerek sadece öğrenci taşıması yapılabilirdi..

Eğer önlem alınmazsa bu sorun kış aylarında daha büyük bir sorun haline gelecek. Mili Eğitim Bakanlığı’nın taşımalı sistem konusunu mutlaka yeniden gözden geçirmeli. Öğrencilerin ve velilerin yaşadığı bu mağduriyet bir an önce çözülmeli. Çünkü eğitim herkesin hakkı dedi!

Editör: TE Bilişim