Akyazı'da bulunan Uşşaki Tarikatı sözde lideri Fatih Nurullah takma isimli 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan yargılandığı dava yarın başlıyor.

Sapık şeyh Eyyup Fatih Şağban, hakkında 48 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamedeki suçlamalara tek tek cevap verecek.

İddianamede tarikat şeyhi Eyyup Fatih Şağban’ın “Çocuğun zincirleme cinsel istismarı” suçundan 12 yıldan 22,5 yıla, “Hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 3 yıl 4 aydan 26 yıl 3 aya kadar olmak üzere toplamda; 15 yıl 4 aydan 48 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Yarın görülmeye başlayacak dava dosyasında Şağban’ın işlediği suç hakkında; mağdur çocuğun anlattıkları, yakınlarının tanıklıkları, adli tıp raporları ve diğer deliller yer alıyor.

Tacize uğradığı iddia edilen 12 yaşındaki kız ve ailesinin ise şehir dışında olması nedeniyle, davaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak dinlenecek.

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10:00'da başlayacak davayı çok sayıda avukat ve gazetecinin de takip etmesi bekleniyor.

Duruşmaya UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Dernegi'nin Genel Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da katılacak.

Dernek üyeleri duruşma sonrası basın açıklaması yapacak.

Editör: TE Bilişim