Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından Taraklı’da inşa edilen atıksu arıtma tesisinde çalışmalar sürüyor. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte daha önce ilçeye 4 milyonluk yatırımla kazandırılan 25 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı vasıtasıyla toplanacak atıksular dünya standartlarında arıtılarak Göynük Deresi’ne deşarj edilecek. Tesis Taraklı’da çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayacak.

2. kademe de inşa edilebilecek

Projede devam eden çalışmalara ilişkin SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tarihi dokusu, doğası ve turistik cazibesiyle ön plana çıkan Sakin Şehir Taraklı’da yatırımlarımız sürüyor. Bunlardan birisi olan Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi’ni ilçedeki nüfusu ve turizm sirkülasyonunu da göz önüne alarak hazırladık. Bu kapsamda tesisin 1. kademesiyle günde bin 720 metreküp su arıtılabilecek ve 17 bin kişilik nüfusa hizmet sunulabilecek. İhtiyaç halinde 2.kademe de inşa edilebilecek” denildi.

Binalar tamamlandı

Açıklamanın devamında, “Tesisin çamur susuzlaştırma binası, blower binası ve idari binada dış cephe kaplamaları, elektrik tesisatları, yer ve duvar kaplamaları tamamlandı. Anaerobik havuz, kum tutucu, giriş debimetre odası ve deşarj yapısında betonarme kısımlar hazır durumda. Havalandırma havuzunun temeli atıldı. Çevre duvarının neredeyse tamamı bitti. Tesise enerji sağlayacak nakil hatları çekildi. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Tesisin en kısa süre içerisinde tamamlanarak devreye alınması planlanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim