Cumhuriyet Halk Partisi, Tank Palet Fabrikası’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT A.Ş’ye devredilmesini, 12 saat sürecek ‘Uyanı Kal Türkiye’ eylemiyle protesto etti.

Eylemde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Buradan (duy sesimizi Türkiye) diye haykırıyoruz. Burada herkese artık şunu söylüyoruz; bu iktidarın yaptıklarına dur deyin. Uyuma artık ayağa kalk Sakarya, önce bu vatanını sattırma” dedi.

CHP’nin Kent Meydanı’nda gerçekleştirmeyi planladığı, ancak Emniyet Müdürlüğü’nün izin vermemesi nedeniyle Şemsiyeli Park’ta gerçekleştirilen eylemde, polis tarafından ses düzenine de izin verilmedi. Eyleme CHP parti yöneticileri ve partililerin yanı sıra Türk İş İl temsilcisi Cemal Yaman ve diğer sendikaların temsilcileri, meslek örgütlerinin temsilcileri, TİP ve EMEP üyeleri ve direnişteki Saica Pack işçileri de katıldı. Bu arada, etkinliğe son anda katılan Harb İş Sendikası üyesi işçiler, kendilerine geç haber verildiğini belirttiler.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, burada yaptığı konuşmada Tank Palet Fabikası’nın Sakaryalıların parası, maddi ve manevi katkısıyla kurularak TSK’ye teslim edildiğini belirterek, “ Bu fabrika için Cumhurbaşkanı tarafından 481 nolu kararla özelleştirme kararı alınmıştır. CHP, STK’lar, Harb İş Sendikası vediğer tüm sendikalar ayağa kalkarak (Hayır buna izin vermeyeceğiz) demiştir. Ancak b-bununla ilgili çeşitli oyunlar oynanmaya başladı. O yüzden buradayız” dedi.

Eyleme katılan parti yöneticileri ile milletvekillerini tanıtan ve “Gün batmadan 1,5 saat önce Türkiye’ye haykırıyoruz, Tank Palet vatandır satılamaz diyoruz” ifadelerini kullanan Özkoç, şunları söyledi:
“Önce bir cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkartılıp, 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TSK’nın biricik yuvasını özelleştirme kararı aldılar. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu (Kesinlikle bunun karşısında duracaksınız) dedi. Hep beraber direniş gösterdik. Harb İş’in eylemlerine katıldık. Kendimiz eylemler düzenledik. Özelleştirme yoluyla bunun gerçekleştirmenin vatan hainliği olduğunu söyledik. Tepkileri görünce bir hülleye başvurdular. Dün Sendika Başkanı ve öteki yetkililer basına açıklamada bulundu. MSB’den yetkililer gelerek , Cumhurbaşkanı Kararnamesi göstermişler. Hiçbir yerde yayımlanmış bir kararname değil. Kamuoyu tarafından bilinen kararname değil. Çünkü Cumhurbaşkanı isterse kararnameyi Resmi Gazete’de yayımlanmadan uygulamaya koyabililiyor. Bu kararnameyi gösterip sendika yetkililerine “Fabrika 21 Ağustos’un ASFAT AŞ’ye devredilecek” diyorlar. Sendikalar sonra ne olacak diye soruyor, “Sonra BMC şirketine kiralık olarak verilecek” deniliyor.

Şimdimiz soruyoruz, niyetiniz ne?

Kaz dağlarında altını çıkarıp Kanadalılara niçin veriyorsun TÜPRAŞ, Şeker Fabrikaları ve Telekom yetmedi mi de TSK’nin biricik fabrikasını , başka palet ve optik cihaz üreten yok, bu fabrikayı Katar Ordusu’na teslim edeceksiniz
Fabrika devredilince Türk işçis Katar Ordusu’nun emrinde çalışacak. Askeri, mühendisi Katar Ordusunun emrinde olacak. Ürettikleri silahları, Katar Ordusu adına Türkiye’ye satacaklar. Bunu yapacak yerli fabrika yok muydu? Var, prototipini hazırlayan fabrika var. Üstelik güçlü ve yerli fabrika… Niçin ona vermiyorsunuz da Ethem Sancak’a veriyorsunuz.”

50 MİLYON DOLAR

Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanımız Sakarya’dan Türkiye’ye sesleniyor, 50 milyon dolara ihtiyacımız var, onun için veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk milletinin 50 milyon dolar ödemeye gücü var” diyor ama iktidar duymuyor.
Neden Kazdağlarının altındaki altını Kanadılalara, yüzde 96’sını onlara verip yüzde 4’ünü bize bırakıyorsunuz?

Neden TSK’nın fabrikasını, Mehmetçiğini, işçisini, mühendisini Katar Ordusu’na teslim ediyorsunuz.

Bu gerçekleri karartmak için hangi felaketleri Türkiye’nin başına saracaksınız. Buna (dur) diyoruz. Parti olarak diyoruz, millet olarak (dur) diyoruz. Harb İş Sendikası ve ve tüm sendikalar olarak (dur) diyoruz. Buradan bu gece (Duy sesimizi Türkiye) diye haykıracağız. Ve biz burada artık herkese şunu söylüyoruz, bu iktidarın yaptıklarına dur deyin. Uyuma artık ayağa kalk Sakarya, önce bu vatanını satırma…”

İHANETLE EŞDEĞER

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, CHP grubu olarak Türkiye’de her satılan, talan edilen vatan toprağı için mücadele ettiklerini belirtti.
Tank Palet Fabrikası’nın herhangi bir fabrika olmadığını ifade eden Ağbaba, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“TSK’nın bir ordusu, bölüğüdür. Tank Palet Fabrikasında çalışan işçi neyse, TSK’da görev yapan asker odur. Bu fabrikayı satmak vatana ihanet etmekle eşdeğerdir. TSK başka ülkenin eline verilemezse Tank palet de verilemez. Herkes duysun, bütün Türkiye duysun. Bu sadece bizim değil, herkesin sorunudur. Bir taraftan toprağın altındaki madeni peşkeş çekiliyor, Yetmiyor Tank Palet Fabrikası Katar’a veriliyor. Tank Palet vatandır, Tank Palet’i satmak vatanı satmaktır, bunun hesabını er geç vereceklerdir. CHP grubu bu mücadeleyi sürdürüyor, Türkiye’ye duyurmaya çalışıyor.”

ATALAY DA ZİYARET ETTİ
Bu arada, oturma eylemindeki CHP'lileri Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da ziyaret etti. Atalay bir süre Şemsiyeli Park'ta kalıp, Özkoç ve diğer parti yöneticileriyle görüştü ve eyleme desteğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim