Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka ve ölüm sayılarını artmasının ardından Bilim Kurulu'nun tam kapanma önerisini ksımen kabul edip 13 Nisan'da iki haftalık 'kısmi kapanma' kararı alındığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki haftalık kısmı kapanmada beklenilen etki olmazsa daha kalıcı kararlar alınabileceğini de işaret etti.

DÜŞÜŞ YOK ARTIŞ DEVAM

Erdoğan'ın açıklamasına göre 27 Nisan'da sona erecek 2 haftalık kısmı kapanma döneminde beklenilen düşüş yaşanmadığı gibi artışın da korkutucu boyutlara ulaşması AK Parti iktidarını endişelendirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması ve ardından hafta sonu tatilinin gelmesi tam kapanma tarihinin öne çekilmesini gündeme getirdi.

KAPANMA TARİHİ NETLEŞİYOR

Alınan bilgilere göre tam kapanma tarihinin Ramazan bayramını da içine alacak şekilde 23 Nisan ila 17 Mayıs tarihlerinde olacağı iddia edildi. Tam kapanma kararında ve tarihinin öne çekilmesinde turizm gelirlerinin de belirleyici olduğu değerlendiriliyor. İstanbul Valiliği pandemi gerekçesiyle kent genelindeki tüm eylem ve etkinlikleri 17 Mayıs'a kadar yasaklaması da dikkat çekti.

TURİZM GELİRLERİ ÖNEMLİ

Almanya ve ABD’nin Türkiye'ye yönelik Covid kaynaklı seyahat uyarılarının ardından, Rusya'nın da 15 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında uçuş yasağı başlatması turizmde moralleri bozdu. Avrupa Birliği'nin de listeye katılması korkusu ve yaz tatilinin yüksek vakalarla seyretmesi endişesine karşılık Ramazan Bayramı'ndan dahi vazgeçmeye hazır olduğunu bildiren turizmcilerin isteğinin kabul görmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim